În cadrul unei dezbateri publice recente, a fost prezentat un proiect de Hotărâre de Guvern care propune transferul în domeniul privat al statului și administrarea de către CFR SA a unor active feroviare aparținând Regionalei CF Timișoara. Scopul acestui proiect este de a permite reutilizarea și refolosirea acestor bunuri sau, după caz, scoaterea lor din funcțiune, casarea și valorificarea lor.

Printre activele vizate se numără linii ferate, macazuri și un podeț feroviar, care sunt planificate să fie înlocuite în cadrul unui proces amplu de modernizare. Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, se propune casarea și valorificarea unor echipamente de cale echivalente din stația de cale ferată Valea Timișului, linia de cale ferată, precum și echipamente similare din stația de cale ferată Balta Sărată și trecerea la nivel de la kilometrul 6+950 de pe linia Timișoara-Reșița, reprezentând în total 0,284 kilometri de cale ferată și 11 echipamente de cale. De asemenea, se propune casarea unui podeț situat la kilometrul 474+235, între interstațiile Balta Sărată-Caransebeș.

Reprezentanții Regionalei CF Timișoara au subliniat că scoaterea din funcțiune a acestor active nu va afecta circulația feroviară pe liniile principale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.