Un incident insolit a avut loc recent în județul Caraș-Severin, când un locuitor al zonei a fost sancționat cu avertisment de către Poliția Locală pentru un gest aparent nevinovat: Ion Carpian a primit un avertisment pentru că a intervenit în repararea a șase bănci și a unei mese din centrul satului Moldovița, ce aparține orașului Moldova Nouă, fără a obține aprobarea corespunzătoare din partea autorităților locale. Gestul său, descris de unii ca fiind un act de bunăvoință și implicare în comunitate, a fost interpretat ca o încălcare a regulilor și a fost sancționat conform HCL 108/2023.

Ion Carpian a făcut public procesul-verbal primit de la Poliția Locală pe pagina sa de Facebook, dezvăluind că a fost sancționat pentru „repararea unei bănci (șase bănci)” în fața căminului cultural Moldovița, fără a avea aprobarea necesară din partea autorităților competente. Documentul postat online sugerează că avertismentul a fost emis în baza unui articol care reglementează contravențiile legate de rezervarea locurilor de parcare pe domeniul public fără aprobare prealabilă și semnalizare corespunzătoare conform deciziei autorităților locale.

Într-o postare ulterioară, Carpian a explicat că gestul său a fost o reacție la o postare a unui alt locuitor al Moldoviței, care semnala problemele cu mobilierul din centrul satului. Cu toate acestea, în loc să fie întâmpinat cu recunoștință sau să fie văzut ca un act de altruism, intervenția lui Carpian a stârnit controverse și a fost pedepsită conform legii.

„După o postare de acum patru zile a domnului Grecu de la Moldovița, am fost în centrul satului și am reparat băncile și mesele de acolo din proprie inițiativă, fără să cer voie celor de la primărie. Ce să vezi, surpriză! Mă caută Poliția Locală pentru a mă felicita cu o amendă. Vă las dovada aici”, a scris Carpian pe rețeaua de socializare, menționând că „recunoaște și regretă fapta”.

Incidentul ridică întrebări legate de relația dintre comunitate și autoritățile locale, evidențiind uneori rigiditatea și lipsa de înțelegere din partea acestora față de inițiativele individuale de îmbunătățire a spațiului public.

Foto : adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.