Senatorul liberal Marcel Vela a anunțat că Partidul Național Liberal (PNL) a prezentat un amendament în Camera Superioară a Parlamentului pentru eliminarea impozitului de 10% aplicat concediilor medicale.

„Colegii noștri din Senat susțin cu tărie eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale!“, a subliniat Marcel Vela, liderul PNL din Caraș-Severin.

Potrivit acestuia, amendamentul propus de PNL în Senatul României urmărește să corecteze o injustiție fiscală. „Amendamentul depus de PNL vizează diverse categorii de persoane pentru care impozitarea este considerată inechitabilă. Printre aceste categorii se numără bolnavii de cancer, precum și mamele aflate în concediu de maternitate și cele care beneficiază de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav“, a explicat senatorul liberal.

Marcel Vela este de părere că aplicarea unui impozit de 10% asupra concediilor medicale nu ar aduce beneficii semnificative la buget. În opinia sa, falsificarea concediilor medicale trebuie să fie abordată de către autoritățile statului. Introducerea acestui impozit ar putea avea consecințe negative asupra sănătății publice. Mai mult, consideră că este inacceptabil ca sprijinul acordat de stat unui pacient cu cancer să fie supus impozitării.

Astfel, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere psihologic, susținerea acestei decizii în favoarea pacienților români este crucială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.