Unul dintre cele mai ambițioase și semnificative proiecte din regiunea de vest a României, inițiat în colaborare între administrațiile locale din Reșița și Timișoara, precum și cele județene din Caraș-Severin și Timiș, privind modernizarea căii ferate Reșița-Bocșa-Voiteni-Timișoara, conexiunea cu Stamora Moravița și achiziționarea de noi trenuri, pare să se confrunte cu stagnarea. Deși proiectul a fost aprobat de Ministerul Transporturilor și studiul de fezabilitate a fost finalizat, ulterior s-a instalat o perioadă de liniște.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a exprimat recent nemulțumirea față de ritmul lent al proiectului, sugerând că administrația locală reșițeană, lider în implementarea proiectului, nu acționează suficient de rapid. De asemenea, ministrul Grindeanu a subliniat că introducerea trenurilor cu hidrogen nu este fezabilă în viitorul apropiat, deoarece tehnologia nu este încă standardizată în totalitate. Cu toate acestea, primarul Ioan Popa a corectat afirmațiile ministrului, afirmând că proiectul căii ferate Reșița-Timișoara va renunța la trenurile cu hidrogen în favoarea celor electrice cu acumulatori. Mai mult, acesta a indicat că viteza redusă de implementare a proiectului se datorează în principal CFR Infrastructură.

Primarul Ioan Popa a respins acuzațiile de întârziere majoră, evidențiind că Metrou SA București, câștigătorul licitației pentru studiul de fezabilitate, a finalizat documentația în aprilie. El a subliniat că principalele obstacole întâmpinate în ultimele 8 luni au fost legate de avizele de la CFR Infrastructură și lipsa unui protocol între părți. Cu toate acestea, edilul reșițean a exprimat speranța că lucrurile se vor îmbunătăți.

În ciuda diferențelor de opinii, primarul a evidențiat importanța depășirii afilierilor politice în gestionarea proiectelor și a îndemnat la colaborare. În ceea ce privește tipul de tren utilizat, Ioan Popa a subliniat că discuția se concentrează asupra modernizării căii ferate, iar proiectul este complet finalizat din aprilie.

Sperăm că toate părțile implicate vor depune eforturi conjugate pentru a asigura implementarea eficientă a acestui proiect, esențial pentru dezvoltarea regiunii, mai ales în contextul deficiențelor transportului public local și regional. Această inițiativă devine cu atât mai crucială într-o zonă care aspiră la dezvoltare prin intermediul turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.