Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, a alocat fonduri pentru lucrările de modernizare a secțiilor spitalului și achiziția de echipamente medicale de ultimă generație. Această veste a venit în urma discuțiilor constructive purtate între primarul Felix Borcean și reprezentanții Ministerului Sănătății, inclusiv ministrul Sorin Grindeanu și secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Primarul Borcean a făcut demersuri în luna ianuarie pentru obținerea acestor fonduri, iar rezultatele pozitive nu au întârziat să apară. Astfel, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va beneficia în perioada imediat următoare de o sumă semnificativă pentru reparații și dotări medicale esențiale, a declarat primarul miercuri.

„Am depus o cerere de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și pentru reparații la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș acum câteva săptămâni, iar astăzi am primit vești extraordinare: cererea noastră a fost aprobată în întregime, cu specificații precise pentru fiecare tip de echipament, în strânsă colaborare cu conducerea spitalului. Suma totală alocată este de 6,1 milioane de lei, din care 2 milioane de lei vor fi destinate lucrărilor de reabilitare a secțiilor spitalului, iar restul de 4,1 milioane de lei vor fi investite în echipamente medicale pentru diverse specialități precum Neurologie, Bloc operator, Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, Laborator analize medicale, Dermatologie, Anatomie patologică, ORL, Chirurgie toracică, Radiologie, Compartimentul Primiri Urgențe și Chirurgie plastică.

Practic, toate secțiile au beneficiat de această finanțare pentru a se dota cu echipamente de ultimă generație, iar Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va experimenta în curând o transformare majoră. Cele 2 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare, alături de suma suplimentară de 1 milion de lei provenită din bugetul național, completează eforturile noastre pentru modernizarea completă a spitalului. Astfel, avem în total 3 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare și 4 milioane de lei pentru achiziția de echipamente medicale. Am discutat chiar astăzi cu managerul spitalului, dl. Dumbravă, pentru a ne asigura că procesul de achiziție decurge fără probleme și că toate cerințele Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică sunt îndeplinite”, a explicat primarul Felix Borcean.

Printre echipamentele medicale ce urmează să fie achiziționate se numără turnuri complete pentru laparoscopie și artroscopie, toracoscop, ecograf cu sondă convexă, ecograf cu 4 sonde 4D, fibroendoscop, procesator automat de țesuturi, aspirator mobil pentru nou-născuți în sala de nașteri sau electrocardiotacograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.