Operațiunea are loc la Aeroportul Caransebeș, în cadrul contractului nr. BwDLZ Leer 03/2024, care a fost deja semnat între Gabriel Olariu, administratorul aeroportului, și Ministerul Federal al Apărării din Germania!

Cel mai mare și unicul contract de acest fel încheiat vreodată de România s-a finalizat la data de 14 februarie 2024 și a fost semnat între reprezentantul SC Aeroportul Caransebeș SA, Gabriel Olariu, și Republica Federală Germania, reprezentată de Ministerul Federal al Apărării – Oficiul Federal al Infrastructurii Forțelor Armate.

Exercițiul militar „SWIFT RESPONSE 24 CAMPAIGN“ va avea loc în perioada 1 aprilie – 2 iunie 2024 și este inițiat la cererea Ministerului Apărării Naționale din România, în calitate de stat gazdă, în conformitate cu angajamentele asumate ca stat membru NATO. La exercițiu vor participa 900 de militari din mai multe state NATO, iar pe aeroportul din Caransebeș vor ateriza și vor staționa temporar diferite aeronave din numeroase state.

Pentru desfășurarea în condiții optime a exercițiului, în perioada imediat următoare, adică până la data de 1 aprilie 2024, sunt necesare lucrări de îmbunătățire a infrastructurii aeroportuare, precum și lucrări și achiziții care implică o serie de operațiuni economice. Întrebat despre operațiune, Gabriel Olariu, președintele Consiliului de Administrație al SC Aeroportul Caransebeș, a declarat: „Este un contract unic semnat în România până în prezent. Nu pot oferi detalii, ci doar biroul de presă al Ministerului Apărării din România!“

Coordonarea operațiunii militare este efectuată de statul german!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.