Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la vânzare peste 30.000 de pomi de Crăciun, însă niciunul în Caraş-Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei silvice judeţene, Dan Câmpan, pomii vor fi doar pentru personalul silvic, transmite Rador.

„Direcția silvică a redus semnificativ în ultimii ani numărul pomilor de Crăciun recoltați din fondul forestier administrat, scăzând astfel presiunile asupra arboretelor tinere și încurajăm aşa dezvoltarea normală a acestora prin promovarea exemplarelor de viitor, iar în paralel au fost înființate culturi specializate pentru pomi de crăciun. La nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin vor fi recoltați cel mult 160 de pomi de crăciun, în cea mai mare parte provenind din pepinierele silvice, în cadrul unor culturi specializate, iar o mică parte provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerări naturale unde există o densitate excesivă. Brazii recoltați se vor utiliza pentru asigurarea drepturilor angajaților prevăzute de contractul colectiv de muncă.”

Dan Câmpan a mai subliniat că, anul acesta, pe raza judeţului au fost înfiinţate culturi specializate pentru pomii de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.