Una dintre cele mai frecvent utilizate soluții de finisare astăzi este piatra decorativă – acele benzi de piatră de diferite dimensiuni îmbinate cu un adeziv special. Aceste tipuri de plăci sunt extrem de practice și stilate, motiv pentru care sunt atât de populare. Pot fi folosite atât în interiorul clădirilor, cât și în exterior, așa că este bine să cunoști măcar câteva informații de bază legate de acestea.

Piatra decorativă și avantajele acesteia

Ca element decorativ, piatra decorativă  este versatilă. Dacă este folosită cu pricepere, va diversifica cu succes decorul camerelor mai mici sau mai spațioase, cât și exteriorul clădirilor. Un avantaj evident este și aspectul însuși al pietrei, a cărei naturalețe contrastează elegant cu pereții netezi.

De asemenea, merită să alegi  piatră decorativă datorită varietății sale. O gamă largă de modele și culori, precum TRAVERSTONE, Split Face, Code sau Roma,  îți permite să o potrivești cu orice stil. Din acest motiv, se folosește nu numai în living sau pe fațadele clădirilor, ci și în băi și bucătării. Funcționează bine acolo și datorită proprietăților sale fizice – rezistență la apă și durabilitate – care îi oferă un avantaj față de, de exemplu, tapet sau vopsea.

Piatra decorativă are multe avantaje. Acestea includ, fără îndoială, durabilitatea și rezistența la factori precum deteriorarea, murdăria, umiditatea, precum și vremea schimbătoare – căldura, ploaia sau temperaturile negative – nimic nu o va afecta. Desigur, ar trebui să ai grijă de impregnarea sa – acest truc simplu o va menține în stare bună. 

În plus, plăcile de piatră nu sunt greu de instalat și nici nu sunt prea susceptibile la acumularea de praf. Toate acestea le fac o soluție perfectă pentru persoanele care prețuiesc un stil de viață practic. Varietatea de tipuri disponibile de piatră decorativă  este, de asemenea, extrem de importantă – multitudinea de culori și modele îți permite să te joci liber cu stilul și să creezi aranjamente cu adevărat diverse, interesante.

Piatra decorativă pentru exterior – informații esențiale

Folosirea pietrei decorative în aer liber este recomandată, printre altele, datorită rezistenței sale la diferite condiții meteorologice. O poți folosi pentru a decora stâlpi, un gard și poți acoperi chiar și garajul cu ea. De asemenea, este ideal pentru finisarea fațadei – o poți folosi pentru a evidenția un perete, de exemplu cel din față, sau pe toți. 

Merită să folosești plăci într-o singură culoare sau să încerci să creezi un model sau un contrast interesant. La fel de des, piatra decorativă  este folosită pentru a sublinia ușile de intrare, ferestrele sau soclurile clădirii – aceasta este o soluție extrem de la modă care crește valoarea proprietății și îi conferă un caracter unic. 

Pietrele decorative se potrivesc perfect cu fațada unei case cu grădină – se îmbină frumos cu plantele și atrag privirea.

Piatra decorativă pentru interioare stilate

Piatra decorativă îți permite, de asemenea, să completezi amenajarea interioară într-un mod extrem de stilat. Îți permite să creezi o atmosferă unică, romantică în baie sau bucătărie, mai ales dacă alegi sistemul de iluminat potrivit, care îi accentuează calitățile. 

O soluție interesantă va fi și utilizarea panourilor de piatră într-un birou sau living- este deosebit de la modă să decorezi doar un perete cu piatra – acest lucru adaugă un caracter unic camerelor. 

Piatra decorativă ar trebui completată cu elemente interesante ale decorului – tablouri, plante sau figurine. Este, de asemenea, excelentă pentru a sublinia anumite părți ale camerei – de exemplu, un șemineu sau un perete din spatele televizorului. Astfel de detalii atrag atenția și oferă efecte stilistice grozave.

Aceasta are multe utilizări diferite atât în ​​exterior, cât și în interiorul clădirilor. Datorită acestui fapt și a numeroaselor sale avantaje, merită să iei în considerare utilizarea sa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.