Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care a ridicat de două ori deasupra capului Cupa Campionilor Europeni, a fost învestit cu titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, într-o inițiativă propusă de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean.

„Este o onoare pentru județul nostru să avem un cetățean care a obținut de două ori trofeul prestigios al Cupei Campionilor Europeni, cu două echipe diferite din țări distincte. Deși regimul comunist l-a condamnat la închisoare după ce a fugit, a fost iertat de regimul capitalist. Suntem mândri că s-a născut în județul nostru și credem ferm că merită recunoașterea și titlul de cetățean de onoare al Caraș-Severinului.”, a subliniat Dunca înaintea votului în unanimitate al consilierilor județeni.

Născut în comuna Socol pe 20 mai 1964, Belodedici a avut o carieră impresionantă, evoluând pentru echipe precum Minerul Moldova Nouă, Luceafărul București, Steaua București, Steaua Roșie Belgrad, Valencia, Valladolid, Villareal și Atlante. Belodedici este un membru de marcă al „Generației de Aur” a fotbalului românesc și a reprezentat echipa națională în toate meciurile disputate la Campionatul Mondial din 1994.

Despre Miodrag Belodedici

Miodrag Belodedici este una dintre figurile legendare ale fotbalului românesc, recunoscut pentru realizările sale impresionante pe teren și pentru contribuția sa la istoria sportului. Născut pe 20 mai 1964 în comuna Socol, județul Caraș-Severin, Belodedici și-a început cariera fotbalistică la clubul Minerul Moldova Nouă, de unde și-a început ascensiunea către vârfurile sportului.

Cu o carieră ce a inclus cluburi prestigioase precum Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, Belodedici a devenit cunoscut în întreaga Europă pentru performanțele sale remarcabile. De remarcat este faptul că el este singurul fotbalist român care a reușit să câștige de două ori Cupa Campionilor Europeni, în 1986 cu Steaua București și în 1991 cu Steaua Roșie Belgrad, fapt ce l-a plasat în galeria exclusivă a câștigătorilor acestui trofeu prestigios.

Pe lângă cariera sa de club, Belodedici a făcut parte și din celebra „Generația de Aur” a fotbalului românesc, contribuind la performanțele remarcabile ale echipei naționale. Prezența sa constantă și calitățile sale pe teren l-au transformat într-unul dintre cei mai respectați fotbaliști români, iar titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin vine ca o recunoaștere binemeritată a impactului său asupra sportului și comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.