Patru noi proiecte au fost depuse de către edilul Ioan Rusu prin programul guvernamental Anghel Saligny. Dintre acestea unul vizează la alimentarea cu gaz metan a comunei, unul dintre proiecte a fost depus în parteneriat cu primăriile din Fârliug și Zorlențu Mare, iar celelalte 3 prevăd reabilitarea și construcția de drumuri în localitatea Ezeriș, Caraș- Severin. 

Programul Anghel Saligny permite administrațiilor locale atragere de fonduri nerambursabile pentru diverse lucrări edilitare precum: alimentări cu apă, canalizare, reabilitări de clădiri, drumuri noi sau modernizate. Condiția impusă de program este ca primăriile să depună proiecte în limita plafonului aprobat. 

„Din cele trei proiecte depuse pentru drumuri ni s-au aprobat două, al treilea fiind încă în analiză și probabil va fi aprobat în a doua serie de către Executiv. E vorba de reparațiile necesare la un tronson de 3,2 km de drum comunal din Ezeriș. Drumul a fost modernizat în urmă cu ceva ani, iar acum are nevoie de reparații. Un alt drum ce a primit undă verde este unul vicinal, ANDRA, în lungime de 2,3 km. Acesta este necesar locuitorilor din comună pentru că le permite accesul la terenurile agricole pe care le au în zonă. Am trimis și clarificările care ni s-au cerut și acum așteptăm aprobarea celor două proiecte pentru a putea fi scoase la licitație“, a transmis primarul comunei, Ioan Rusu. 

Cel de-al treilea proiect prevede tot un drum vicinal, care urmează să primească aprobarea în etapa a doua a programului de dezvoltare locală. În ceea ce privește alimentarea cu gaz metan, Ioan Rusu a precizat că s-au primit sumele ce vor fi alocate pentru această investiție în județul Caraș-Severin, urmând ca ulterior, probabil luna viitoare, să se stabiliească localitățile care vor primi finanțare pentru acest proiect. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.