Ultimului supraviețuitor al luptei anticomuniste din Banat, Nicolae Ciurică din Teregova, îi va fi decernat titlul de cetățean de onoare al județului Caraş-Severin, la propunerea senatorului Marcel Vela, informează Agenția de presă Rador.

Ajuns la 91 de ani şi jumătate, ultimul partizan al Banatului spune că, de nenumărate ori a fost la un pas de moarte, dar Dumnezeu l-a păzit mereu şi are şi dovada potrivit căreia într-una din înfruntările de atunci, un glonţ a nimerit Noul Testament pe care îl avea în sacul cu merinde. Nicolae Ciurică a considerat că acesta a fost un semn divin şi de atunci nu s-a mai despărţit de această carte sfântă.

„Aici, în Munții Semenicului, am pierdut un camarad de-al meu, iar mie mi-a trecut glonțul prin Noul Testament și am scăpat. Un centimentru lipsea să îmi pierd viața și asta nu s-a întâmplat doar o dată. De 8 ori am fost încercuit.

Nu vă puteți închipui ce a adus Ciuma Roșie pe capul nostru! Fiecare dintre noi aveam o carte de rugăciune, nu eram „bandiți””, a povestit recent Nicolae Ciurucă.

Evenimentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin se va consuma joi, 27 octombrie, în sala Palatului Administrativ din Reşiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.