Planurile de lucrări pentru Centrul Civic urmează să fie finalizate după alegeri, odată cu repornirea artezianei și amplasarea statuii maestrului care i-a dat viață în apropierea ei, spune edilul Reșiței, Ioan Popa.

Concursul pentru realizarea statuii maestrului a fost inițiat de autoritățile municipale din Reșița în toamna anului 2020, la un an după aniversarea a 35 de ani de la inaugurarea fântânii cinetice și la 5 ani de la trecerea la cele veșnice a creatorului acesteia. Cu toate acestea, nici locuitorii, nici turiștii nu au avut până în prezent ocazia să se bucure de fântâna restaurată sau de statuia câștigătoare, realizată de artistul Ștefan (Luigi) Varga.

Primarul Ioan Popa a oferit detalii despre stadiul actual al proiectului: „Lucrările la fântână sunt în desfășurare. În sfârșit, s-a finalizat expertiza, deoarece am avut neînțelegeri cu constructorii fântânii, care nu și-au dus la bun sfârșit lucrarea. Expertul a evaluat stadiul lucrărilor și ne-a permis să intervenim cu forțele noastre, astfel încât în luna iunie să putem reda funcționalitatea fântânii. Este de-a dreptul ironic, am fost privați de fântână un an de zile!”

Mai mult decât atât, „Daniel Călin ne-a promis că pe 9 iunie vom avea fântână și vom putea sărbători alegerile,” a glumit Nelu Popa. „Cu siguranță, vom instala și statuia lui Constantin Lucaci, care stă de un an așteptând. Din fericire, statuia a fost realizată cu figura lui Constantin Lucaci așezată pe o bancă. Așadar, Constantin Lucaci se odihnește liniștit pe bancă și așteaptă să fie amplasat în Centrul orașului.”

Astfel, într-un viitor apropiat, cele două elemente vor fi expuse în piața centrală, unde „elementul central al întregului ansamblu este dialogul dintre personaj și apa, reprezentat și de suprafața șlefuită a granitului. Maestrul privește spre fântână, își contemplă opera și o asumă peste timp,” după cum au transmis reprezentanții municipalității în momentul inițierii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.