În timp ce subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Reșița, Caransebeș, Oravița și Bozovici au găsit soluții pentru operaționalizarea echipajelor SMURD încă din 2012, pentru subunitatea din Moldova Nouă a fost necesar mai mult timp și eforturi considerabile. Inspectorul-șef, locotenent-colonel Ionel Tilca, a explicat : clădirea în care își desfășura activitatea Secția de Pompieri nu corespundea cerințelor minime pentru funcționarea unei unități SMURD. Cu sprijinul autorităților locale, s-a identificat o soluție temporară, echipajul de prim ajutor de tip B2 urmând să își desfășoare activitatea în incinta Spitalului Orășenesc Moldova Nouă începând de miercuri.

În cele din urmă, ISU va beneficia de o construcție administrativă nouă, cu spații dedicate activităților SMURD, în cadrul unui proiect finanțat de Inspectoratul General. Raionul de intervenție al echipajului acoperă o suprafață de aproape 830 de kilometri pătrați, întinzându-se de-a lungul Clisurii Dunării, de la Baziaș până la limita cu județul Mehedinți și deservind o populație de aproximativ 25.000 de locuitori.

Aceste evoluții coincid cu „Săptămâna Protecției Civile”, dedicată împlinirii a 91 de ani de la legiferarea „Apărării Pasive în România”. Manifestarea a fost deschisă la sediul ISU printr-o conferință de presă la care a participat și prefectul Ioan Dragomir.

Prefectul a menționat că adăposturile din județ sunt subiectul unei analize actuale pentru a obține o imagine clară a numărului lor, capacității fiecăruia și stării lor generale. Conform unui inventar mai vechi, capacitatea totală a adăposturilor era de aproximativ 100.000 de locuri. În prezent, la unele unități de învățământ din Reșița, Caransebeș și Oțelu Roșu au loc exerciții de evacuare și instruiri privind acordarea primului ajutor și comportamentul corect în situații de urgență. În acest context, prefectul a remarcat discrepanțele cu situația din alte țări, cum ar fi Ucraina, unde școlile nu pot asigura adăposturi pentru copii, iar absența acestora duce la întreruperea cursurilor. El a subliniat necesitatea unei evaluări corespunzătoare și a promis că rezultatele vor fi făcute publice în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.