Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC), a evidențiat transformările financiare pozitive ale instituției de sănătate sub conducerea sa, remarcând că în momentul preluării funcției, spitalul se confrunta cu o datorie de 15 milioane de lei și era implicat în peste 20 de procese cu diferiți furnizori.

„După aproape trei ani, situația financiară a spitalului este în curs de redresare. La începutul anului 2023, când am început să primim plăți pentru serviciile medicale furnizate, am avut încredere că la finalul anului vom reuși să eliminăm datoria. Situația s-a stabilizat, iar acum suntem pe punctul de a avea zero datorii. Recent, după efectuarea plăților pentru salarii și taxele către stat, am constatat că în contul spitalului era disponibilă suma de peste un milion de lei. În medie, cheltuielile lunare ale spitalului se situează între 900 de mii și 1,1 milioane de lei, iar veniturile nete, după achitarea acestor cheltuieli, sunt cuprinse între 700 de mii și un milion de lei”, a explicat Dumbravă.

Cu toate acestea, există încă o problemă majoră de rezolvat: un proces în desfășurare cu un fost furnizor, CMI Marinescu, fostul laborator de analize medicale externalizat, care solicită o sumă de 1,1 milioane de lei plus penalități de 1,1 milioane de lei. Acest proces împiedică spitalul să iasă complet din datorii. Dumbravă a afirmat că și-a pregătit strategia pentru orice scenariu, intenționând să plătească întreaga datorie în cazul unei decizii nefavorabile, fără a solicita eșalonarea plăților.

Managerul a subliniat și intensitatea controlului asupra instituției, menționând că în mai puțin de trei ani, spitalul a fost supus la 120 de controale, comparativ cu doar 80 de controale între 2003 și 2021. El a sugerat că unele organizații s-au simțit deranjate de introducerea unor măsuri de eficientizare și au încercat să influențeze deciziile, dar că aceste presiuni nu i-au afectat determinarea de a continua reformele necesare pentru buna funcționare a spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.