În cadrul proiectului de modernizare a străzilor, având ca obiectiv îmbunătățirea accesibilității către și dinspre un anumit cartier, sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a drumurilor de acces rutier către această zonă. Conform informațiilor furnizate de Primărie, valoarea contractului se ridică la puțin peste 3 milioane de lei, iar lungimea totală a drumului, de 1.609 metri, este împărțită în cinci segmente distincte.

Dintre aceste segmente, trei se regăsesc pe strada Mociur, iar câte unul pe străzile Barbu Lăutaru și Grigore Alecsandrescu. Conform comunicatului primăriei, stratul de uzură din beton asfaltic a fost deja aplicat în zona Mociur, evidențiind progresele înregistrate în proiectul de reabilitare.

Pe lângă refacerea carosabilului, proiectul include și ridicarea la cotă a 38 de capace de cămine de vizitare, construirea a 500 de metri de rigole carosabile din beton, 250 de metri de rigole tip scafă, amenajarea a 40 de locuri de parcare, construirea a 420 de metri de trotuare, realizarea a 42 de accese spre proprietăți, consolidarea prin ziduri de sprijin din beton, implementarea de marcaje și semne de circulație, precum și instalarea de iluminat stradal prin intermediul a 57 de stâlpi noi sau a corpurilor de iluminat înlocuite.

Aceste inițiative sunt parte a eforturilor de transformare a aspectului zonei Mociurului, reprezentând un progres semnificativ. Deși mai sunt lucrări de desfășurat, schimbările notabile se realizează cu pași mici. De asemenea, în cadrul strategiei de dezvoltare locală a Grupului de Acțiune Locală (GAL) Reșița pentru perioada 2024-2029, reabilitarea blocului din această zonă este inclusă ca o prioritate.

Foto : caon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.