CSM Reșița a triumfat în meciul împotriva FC Gloria Buzău, sâmbătă, 9 martie, cu un scor categoric de 2-0, în etapa a XVIII-a a Ligii 2

Echipa din Valea Domanului a început partida în forță, marcând de îndată ce a avut ocazia. În minutul 11, Elton da Silva a reușit să îl învingă pe portarul advers cu o lovitură de cap, capitalizând o centrare precisă din partea lui Denis Fărăgău. Mai mult decât atât, același Elton da Silva a obținut și un penalty în minutul 21, transformat impecabil de către Marian Drăghiceanu.

Astfel, tabela a indicat un confortabil 2-0 în favoarea echipei din Reșița, scor ce s-a menținut până la finalul întâlnirii, chiar în fața unei echipe care aspiră la promovare și dispune de un buget considerabil de aproximativ 3 milioane de euro, susținut de Primăria și Consiliul Județean Buzău. Acest rezultat demonstrează că pe teren nu contează doar cifrele financiare, iar echipa condusă de Stoican a reușit să rămână neînvinsă de-a lungul a șapte etape consecutive.

Chiar dacă se află pe poziția a 9-a în clasament, cu 27 de puncte acumulate, șansele echipei din Valea Domanului de a accede în play-off sunt doar teoretice. În ipoteza unei victorii împotriva echipelor modeste Progresul Spartac și Tunari din Liga 2, CSM Reșița ar fi reușit să se plaseze în primele șase formații. Totuși, forma bună demonstrată în ultimele etape a redus considerabil presiunea retrogradării, comparativ cu primele etape ale campionatului.

Antrenorul Flavius Stoican a comentat: „Am demonstrat că suntem o echipă solidă și plină de încredere în propriile forțe. Victoria din acest meci a fost meritată, am dominat adversarul încă de la început și am avut numeroase oportunități de a marca, în afară de cele două goluri. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru determinarea de care au dat dovadă. Nu a fost o sarcină ușoară, mai ales că șansele noastre de a ajunge în play-off au fost drastic reduse. Echipa era puțin afectată moral, dar sunt mândru că am demonstrat că suntem o echipă rezistentă. Am întâlnit o echipă care, în mod clar, va evolua în prima ligă în sezonul următor. Faptul că victoria ne-a aparținut cu merite depline ne dă încredere și speranță pentru viitor. Felicit întreaga echipă, iar în mod special pe Elton da Silva, pentru golul marcat și penalty-ul obținut.”

Echipele de start

Un nou primar trece la PSD: Crăciunescu Marinel va candida pe listele social-democraților la alegerile din iunie

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz, Gomboș, D. Fărăgău, Dudea (cpt.), Fota, Drăghiceanu, Lascu, Andrei Burlacu. Rezerve: Mereu – Mensah, Doană, Fr. Cristea, Chera, Dam. Isac, Al. Negru, Bărboianu, Cip. Rus. Antrenor: Flavius Stoican.

Gloria Buzău: Greab – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu, Akhmatov, Prejmerean, Perianu, Mih. Rădulescu, Val. Dumitrache, Cr. Dumitru (cpt.). Rezerve: Haymamba – Chică-Roșă, Șteau, D. Benzar, Sg. Pîrvulescu, Nadolu, Sălceanu, R. CrișanMat. Tănasă. Antrenor: Andrei Prepeliță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.