Recent, la Registrul Auto Român Filiala Caraş-Severin a avut loc o întâlnire specială pentru verificarea unui impresionant Cadillac Eldorado Biarritz, fabricat în anul 1978 și parte dintr-o ediție limitată!

Momentul neobișnuit a fost imortalizat și imediat distribuit pe pagina oficială de Facebook a instituției, specialiștii de la RAR făcând aluzie la glumele recurente care circulă în legătură cu această mașină de lux, descrisă adesea drept o „sufragerie pe roți“.

„Este posibil ca glumele legate de «sufrageria pe roți» să aibă o bază de adevăr, dacă ne gândim la cât de confortabilă poate fi călătoria cu o mașină precum cea fotografiată de colegii noștri din Caraș-Severin. În imagine este prezentat un Cadillac Eldorado Biarritz (1978), parte dintr-o ediție limitată, cu aproximativ două mii de exemplare produse.

Modelul Biarritz a fost comercializat cu un pachet generos de dotări de lux, care includea, pe lângă elementele decorative exterioare și plafonul cu inserții de vinil, o gamă de culori distinctivă, dar și un interior impresionant cu scaune din piele de tip «pernă». Sub capotă, acesta ascunde un motor V8 de 7 litri, cuplat la o transmisie automată cu trei trepte de viteză.“, au subliniat specialiștii de la Registrul Auto Român.

Despre Cadillac Eldorado

Cadillac Eldorado este o mașină de lux fabricată și comercializată de Cadillac din 1952 până în 2002, acoperind douăsprezece generații.

Eldorado se afla întotdeauna în partea superioară sau aproape de vârful gamei Cadillac. Convertibilul original Eldorado din 1953 și modelele Eldorado Brougham din perioada 1957-1960 aveau caroserii distincte și erau cele mai scumpe modele oferite de Cadillac în acei ani. Eldorado nu a fost niciodată mai ieftin decât al doilea ca preț după limuzina Cadillac Series 75 până în 1966. Începând cu anul 1967, Eldorado și-a menținut poziția sa premium în structura de prețuri a Cadillac, dar a fost fabricat în volume mari pe o platformă unică, cu două uși, pentru mașini de lux personale.

Eldorado a purtat denumirea Fleetwood între anii 1965 și 1972 și a reprezentat o reluare modernă a roadsterelor și cabrioletelor prebelice Cadillac V-12 și Cadillac V-16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.