Într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean desfășurată vineri, 15 martie, s-a reluat discuția asupra modului în care ar trebui distribuiți banii către primăriile din județ, sub coordonarea PSD. Plângerea prealabilă formulată de consilierii liberali Mircea Teodorescu și Șerban Vuia, alături de Primăria Băuțar, a fost adusă în discuție.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a invitat reprezentanții partidelor de stânga la o reflecție profundă: „Vă rog să luați în serios această problemă și să analizăm posibilitatea unei resetări. Este momentul să reconsiderăm hotărârea de consiliu care este subiectul unei cereri de suspendare ce va fi judecată în curând și a unei cereri de anulare, care, de asemenea, va dura ceva timp. Nu vrem să ne trezim în situația în care instanța să blocheze banii până când se va decide asupra cererii de anulare. Primăriile noastre au nevoie acută de acești bani și nu putem risca să-i blocăm pe o perioadă nedeterminată.”

El a continuat, solicitând: „Haideți să punem capăt acestor controverse care generează atâtea scandaluri și discuții inutile. Consumăm timp și energie inutil, haideți să dăm un exemplu de normalitate și să corectăm această situație. Dacă veți susține această plângere și vom abroga hotărârea incorectă, putem propune la următoarea ședință ordinara un plan echitabil. Reșița va primi 5 milioane, Caransebeș 2,5 milioane, primăriile cu peste 1.500 de locuitori vor primi câte 360.000, iar cele cu sub 1.500 de locuitori câte 310.000. Astfel, vom pune capăt acestei dispute și vom reveni la treburile noastre, discutând constructiv și în interesul comunității.”

În ciuda apelurilor la normalitate și conciliere, Gabriela Stuparu, consilier, nu a fost de acord cu direcția sugerată de Dunca. Ea a interpretat apelul acestuia către justiție ca pe o formă de șantaj, o afirmație la care Dunca a preferat să nu răspundă. „Dacă doamna ar fi fost în continuare în funcție, probabil m-ar fi condamnat!”, a adăugat ulterior Dunca.

Darian Ciobanu, secretarul general al județului, a oferit o lungă expunere cu privire la posibilitatea revocării hotărârii contestate. În cele din urmă, Mircea Teodorescu, membru al Partidului Național Liberal, a propus punerea la vot a chestiunii, subliniind că instanța va decide soarta acestei hotărâri administrative.

Rezultatul a fost în favoarea părții social-democrate, care a menținut distribuția bugetară așa cum fusese inițial propusă, sub bagheta lui Crina. Dunca a încheiat ședința cu observația că „situația rămâne neschimbată, iar instanța va decide dacă o suspendă sau nu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.