Primăria Oravița, care gestionează Sanatoriul Maria din localitate, se confruntă cu o lipsă de fonduri în valoare de 6 milioane de lei necesare pentru demolarea acestuia, așa cum arată studiul realizat de Compania Națională de Investiții (CNI) sau estimările județului. Situația se datorează faptului că noua majoritate din consiliul județean nu a alocat orașului resurse financiare, iar județul va trebui să acopere deficitul din excedentul său.

Romeo Dunca a adus în atenția consilierilor județeni problema sanatoriului de la Maria, care în prezent aparține UAT Oravița. Acesta a menționat că Primăria Oravița nu dispune de resurse pentru a aloca suma necesară, situându-se între 4 și 6 milioane de lei. Propunerea sa a fost ca, dacă consilierii sunt de acord, să fie inițiate demersuri pentru obținerea unei autorizații de demolare din partea primăriei și ca ulterior sanatoriul să treacă sub administrarea județului, care să aloce fondurile necesare pentru demolare.

O întrebare pertinentă a fost ridicată de consilierul județean Gabriela Stuparu, care a dorit clarificări referitoare la utilizarea autorizației de demolare după preluarea administrativă ulterioară. Răspunsul oficial a fost afirmativ, indicând că demersurile vor fi întreprinse pentru realizarea acestui plan.

În urma ședinței consiliului județean, președintele județului a prezentat situația de la Maria, subliniind că există fonduri disponibile pentru a demola construcția. Propunerea sa a fost să se utilizeze sume din excedentul județului pentru a acoperi cheltuielile necesare, iar ulterior să se scoată la licitație lucrările de demolare. Cu toate acestea, se așteaptă aprobarea și sprijinul consilierilor locali din Oravița, care pot întâmpina opoziție similară cu cea din consiliul județean.

Aceste discuții intervin într-un context politic sensibil, în care există tensiuni între diferitele forțe politice locale. Totuși, speranța este ca interesul public și necesitatea de a face progrese în gestionarea infrastructurii locale să prevaleze în final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.