Drumul care se continua din Calea Caransebeşului, în strada Libertăţii, prin cartierul reşiţean Mociur – drum ce va fi rută de ocolire când se va lucra în oraş la centura – dar şi drum de acces spre Mall şi Aqualand, trezeşte deja primele nemulţumiri din partea unor cetăţeni speriaţi că vor rămâne fără case. Proiectul inițial prevede crearea unui sens giratoriu dar și lărgirea actualului drum

„Facem o axă rutieră pe malul drept al Bârzavei, care vine din giratoriul de la Intim (intersecţie dirijată – n.r.), pe Calea Caransebeşului, intră în zona Mociur, unde va fi mallul, aqualandul, a precizat Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa. Până acolo mergem cu 3 benzi şi cu 4 benzi, după care venim la două benzi. La Fântânilor, la barieră, facem o bandă de dreapta, ca să nu stopăm circulaţia pe înainte, şi la Casa de Cultură ar trebui să facem un sens giratoriu, pentru că aici introducem transport public, cu autobuze. Şi ca să poată gira la stânga, va trebui să demolăm casa din stânga şi casa din dreapta. După Staţionarul 3, se face curbă la dreapta şi acolo sunt trei case care sunt ieşite în gabaritul stradal. Şi 3 plus două sunt 5 case. E o chestiune delicată pe care o vom rezolva. Eu i-am mai asigurat pe cei care au aceste locuinţe – şi o mai fac şi prin intermediul dvs public –, le vom face case noi tot în zonă centrală, în aceleaşi suprafeţe, adică aceiaşi metri pătraţi, şi volume, într-un proiect pe care-l agreăm de comun acord. Patru dintre case, trei de acolo şi una de pe colţ, de pe stânga, sunt case care sunt făcute prin anii ‘30-’40. Sunt nişte case extrem de vechi, eu în locul lor aş fi un om fericit. Şi am spus: nu îi scoate nimeni afară din case şi nu le demolează până când nu le dăm cheia de la casa nouă. Eu cred că după ce oamenii vor trece de emoţia asta iniţială, lucrurile se vor derula în bună înţelegere“.

Primarul orașului Reșita a precizat faptul că municipalitatea nu are nevoie de acordul proprietarilor, legea exproprierii fiind foarte explicită în acest sens: „Ei ne pot da în judecată nu pentru case sau pentru demolare, ci doar pe suma stabilită pentru casa expropriată sau pentru propunerea făcută de noi“.

Noile case vor fi construite în zone centrale, precum zona Finanţelor şi cea de după Hotel Rogge. Până atunci însă, trei din cele cinci familii au depus plângere prealabilă la Consiliul Local, în vederea unui proces, documentul fiind respins zilele trecute de consilierii reşiţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.