La Reșița, în cadrul Fundația Humanitas Pro Deo se află un Centru de Zi pentru Persoane cu Probleme Speciale de Sănătate – HIV, numărul beneficiarilor acestuia fiind în jur de 35 de tineri.

Centrul are, printre altele, se pare unic în țară, un cabinet stomatologic pentru tinerii bolnavi de SIDA sau purtători ai virusului HIV care, în mod normal, nu ar putea beneficia de astfel de servicii medicale în cabinetele din județ.

Nu facem mare publicitate cu acest cabinet pentru că e nevoie de o discreție față de aceste persoane”, susține Valentin Boșneac, reprezentantul Fundației Humanitas Pro Deo.

Cabinetul stomatologic care oferă servicii medicale tinerilor bolnavi de SIDA sau purtători ai virsului HIV este unul foarte bine dotat și oferă servicii medicale de calitate, fiind subvenționat cu bani de la Guvern. Despre importanța existenței acestui tip de serviciu a vorbit Elena Solomonesc, directorul AJPIS, în evidența căruia se află ONG-ul.

Este un serviciu social oferit prin Fundația Humanitas Pro Deo în care printre alte activități privind educația medicală, prevenția pentru anumite boli, cel mai important este că se oferă tratament stomatologic persoanelor bolnave SIDA sau purtători HIV.

Este un lucru deosebit de important și beneficiază de subvenție de la Guvernul României prin Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială. Sperăm că vor solicita și pentru anul viitor și că vor menține serviciul la aceeași capacitate și cu servicii cel puțin la fel de bune ca și acum.

Din ceea ce cunosc eu acum, la nivelul serviciilor sociale de acest tip, strict cabinet stomatologic pentru persoanele HIV, sau bolnave SIDA, repet, din ceea ce știu eu acum, este singurul astfel de tip de serviciu.

Numărul persoanelor care beneficiază de acest tip de servicii medicale este variabil, în funcție de solicitări, o medie de 20-30 de persoane pe lună”, a declarat Elena Solomonesc, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.