Primăria Caransebeș a început să lucreze la documentațiile necesare pentru începerea în primăvara anului viitor a lucrărilor aprobate prin programul „Anghel Saligny”. Proiectul „Modernizare și extindere trotuare în municipiul Caransebeș”, în valoare de peste 11 milioane de lei,vizează modernizarea trotuarelor.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și principalii indicatori economici pentru această investiție au fost aprobați recent de consilierii caransebeșeni. Astfel, la primăvară vor fi reabilitate trotuarelor de pe străzile Calea Severinului, Romanilor, Traian Doda, Cetății, Potocului, Gării, Traian, Căpitan Iancu Temeș și Poiana.

Un alt proiect în valoare de 13 milioane de lei, aprobat prin programul „Anghel Saligny”, privește modernizarea mai multor străzi.

Primarul Felix Borcean e optimist cu privire la celelalte două proiecte depuse pe aceeași linie de finanțare, încă neaprobate.

„Am speranțe că și pe „Saligny” vom obține finanțarea pentru toate, până acum primind doar pentru două din patru. Toate sunt importante, noi am făcut o prioritizare, dar am făcut-o pentru că așa trebuia să o facem, nu pentru că am considerat că unele zone sunt mai importante și altele nu, pur și simplu trebuia să le depunem în maniera aceasta”. a transmis edilul.

Când vine vorba de constructorii care vor efectua aceste lucrări, primarul își arată temerea în condițiile în care doar în județul Caraș-Severin sunt 70 de localități care vor avea nevoie de astfel de constructori. 

„Îmi păstrez temerea, dar eu cred că piața aceasta a constructorilor va exploda, în sensul că foarte multe firme fie își vor întări rândurile cu noi angajați pentru a face față valului de oferte din partea tuturor comunităților care au depus proiecte, fie vor apărea firme noi. Este momentul lor, piața se adaptează, cred că cine dorește să facă un business adevărat în perioada aceasta trebuie să se gândească foarte atent la această ofertă prin care UAT-urile dau de lucru unor firme și asta înseamnă dezvoltare, înseamnă bani care vin în comunități, se întorc în comunități. Eu aș prefera să lucrăm cu firme locale, dacă nu vor licita firme din zona noastră, nu e nicio problemă, interesul nostru este să finalizăm aceste proiecte”, a adăugat Felix Borcean.

În ședință s-a propus să fie inclus acum în „Anghel Saligny” și extinderea trotuarului de la cimitirul din Pipirig.Ca urmare a discuțiilor, s-a ajuns la un comun acord ca investiția să fie cuprinsă în bugetul local pe 2023 și realizată anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.