Zilele trecute, a fost semnat contractul de vânzare – cumpărare prin care Primăria Anina a achiziționat, de la proprietarul ARIS Consult SRL, terenul si clădirile situate în Anina ale fostului BARUMC (Baza de aprovizionare, reparaţii utilaj minier şi construcţii)!

Cumpărarea a fost aprobată de Consiliul Local Anina prin HCL nr.215/2021. Suprafața totală a imobilului este de 7,2 ha, iar cumpărarea a fost făcută la un preț aflat sub prețul pieței, datorită demersurilor efectuate de-a lungul timpului de către fostul primar Gheorghe Românu. Mai exact, pentru terenul respectiv şi clădirile aferente, Primăria Anina va plăti 500 de mii de lei în trei tranşe.

Această achiziție s-a făcut în vederea dezvoltării zonei respective, aceasta fiind una centrală, odată cu finalizarea actelor de proprietate urmând a fi implementate cel puțin două proiecte finanțate din fonduri europene. Unul dintre proiecte, eligibil deja pe POR, vizează un parc în armonie cu Muzeul mineritului. Un alt proiect va fi finanţat prin PNRR.

„Prin Programul Naţional de Rezilienţă se acordă fonduri pentru construcţia unor centre ambulatorii medicale. În judeţ, suntem trei localităţi care putem depune proiecte pentru astfel de centre: Anina, Bozovici şi Moldova Nouă, una dintre condiţii fiind aceea de a avea disponibili 2500 de mp. Acum, prin cumpărarea celor 7,2 ha de teren de la fostul BARUMC, avem această suprafaţă şi putem face proiectul. Mai avem acolo în zonă clădiri dezafectate. Trebuie să căutăm finanţare şi pentru transformarea lor. Până atunci le împrejmuim şi ne axăm pe cele două proiecte pe care le avem. Anina fiind staţiune turistică de interes local poate primi, fără să aibă concurenţă la proiecte, 4,9 milioane de euro pentru realizarea unor obiective“, ne-a spus fostul primar Gheorghe Românu, care acum este consilierul viceprimarului oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.