Primăria Reșița a demarat procesul de achiziție publică prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru serviciile de elaborare a documentațiilor tehnico-economice în cadrul proiectului Parcului Fotovoltaic din Reșița. Aceste servicii includ etapa Planului de Acțiune pentru Construcție (PAC), Planul Tehnic de Execuție (PTE) și detalii de execuție, precum și asistența tehnică din partea proiectantului pe durata executării lucrărilor și execuției efective a acestora.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare pentru acest contract, evaluat la 44,7 milioane lei, finanțat din surse bugetare, este stabilit pentru 16 mai. Conform anunțului, durata contractului este de 11 luni, dintre care primele patru sunt destinate procesului de proiectare și obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor necesare, iar ultimele șapte luni sunt rezervate execuției efective a lucrărilor, conform proiectului tehnic aprobat.

Parcul Fotovoltaic va fi amplasat pe o suprafață de teren extravilan de 300.000 metri pătrați în apropierea Inspectoratului Județean de Jandarmi. Acesta va avea o capacitate instalată de 8,58 megawați, iar cele 12.711 panouri fotovoltaice, cu o putere de 675 de wați fiecare, sunt estimate să producă aproximativ 10.800 megawați-oră pe an.

Scopul principal al acestui proiect este să acopere consumul de energie electrică al sistemului de iluminat interior și perimetral, al sediilor administrative locale și al instituțiilor publice și de învățământ, care a fost înregistrat în anul 2022 la 5.387 megawați-oră pe an. În plus, parc fotovoltaic va contribui la acoperirea creșterii consumului de energie electrică în urma înlocuirii parcului auto existent cu autobuze electrice și tramvaie noi, estimat la aproximativ 3.500 megawați-oră pe an. De asemenea, dimensionarea parcului a ținut cont și de necesitatea acoperirii consumului pentru stațiile de reîncărcare a mașinilor electrice destinate servirii flotelor comerciale și rezidențiale, cu o creștere estimată la aproximativ 1.248 megawați-oră pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.