Antreprenorul Dorinel Umbrărescu avansează în procesul de reactivare a întreprinderii sale, cu un nou pas semnificativ în direcția aceasta. În februarie 2024, firma Eco Wind Power SRL, una dintre afacerile familiei Umbrărescu, a achiziționat o creanță garantată de peste 123 de milioane de lei de la ANAF, creanță care aparținea Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), un combinat situat pe Valea Bistrei.

Acest pas important vine în urma unei acțiuni mai timide efectuate anterior de către firma lui Dorinel Umbrărescu, în august 2023, când a cumpărat o altă creanță, în valoare de aproximativ 836.000 de lei, deținută de LDME la Linde Gas. Aceste două tranzacții îl plasează pe Umbrărescu în poziția de principal creditor al LDME, consolidându-i astfel angajamentul de a revitaliza activitatea combinatului.

Cu toate acestea, există încă obstacole de depășit în calea relansării combinate. Conform unei analize realizate de profit.ro, unul dintre acestea este un contract de închiriere a activelor încheiat în septembrie 2023 cu o firmă controlată indirect de administratorul special al LDME. Acest administrator deține, de asemenea, o participație de 30% la unul dintre principalii acționari ai LDME, un SRL din Republica Moldova. Deoarece MF Industry & Asset Management SRL, firma de închiriere a activelor, nu a reușit să reia producția la data asumată, 1 martie, administratorul judiciar a emis o notificare de reziliere a contractului. Chiriașul a contestat această măsură în instanță, susținând că neîndeplinirea obligației a fost cauzată de LDME și că rezilierea a fost cerută de principalul creditor, Eco Wind Power. De asemenea, chiriașul a argumentat că decizia de reziliere ar fi trebuit supusă aprobării creditorilor și a judecătorului sindic înainte de a fi luată.

Tribunalul Caraș-Severin va analiza argumentele părților în două săptămâni, la 30 mai, când este programată audierea contestației împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar. Atunci vom afla dacă acest pas recent reprezintă o evoluție completă în demersul lui Umbrărescu și care va fi următorul pas în eforturile sale de revigorare a combinatei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.