Un bărbat de 67 de ani din județul Mehedinți a primit o amendă semnificativă după ce a abandonat cinci pui de pisică de doar o zi lângă un container de gunoi din satul Iardaștița, comuna Mehadia.

Conform autorităților, incidentul a avut loc la sfârșitul lunii trecute, când Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin a fost notificat despre găsirea celor cinci pui de pisică foarte mici lângă containerul de gunoi.

„Pisicuțele, având doar o zi, au fost preluate de o asociație pentru protecția animalelor, care se ocupă de tratarea și îngrijirea lor”, a transmis Poliția județului. Totodată, autoritățile au continuat investigațiile pentru a identifica persoana responsabilă de abandon. Astfel, a fost identificat un bărbat de 67 de ani din județul Mehedinți, care a fost sancționat contravențional cu o amendă de 12.000 de lei pentru fapta sa. Conform legislației, abandonarea animalelor constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor aplică ferm sancțiuni pentru orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, inclusiv abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui supraviețuire depinde de îngrijirea umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.