Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Caraş-Severin, au efectuat în luna octombria aproximativ 200 de controale în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei.

„În luna octombrie 2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au efectuat 219 controale, fiind dispuse angajatorilor 307 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 28.900 lei.”, au transmis reprezentanții ITM Caraș-Severin.

Potrivit inspectorilor, principalele nereguli identificate în timpul controalelor au fost legate de neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă, dosarele de personal incomplete, lipsa regulamentelor interne, desfășurarea fără autorizație a activității specifice agentului de muncă temporară, neîntocmirea planului propriu de securitate și sănătate în muncă al șantierului, căi și poteci de acces în parchetul forestier nesemnalizate corespunzător, nedesemnarea coordonatorului de securitate și sănătate în muncă la șantierul de construcții, neefectuarea examenului medical periodic, nepunerea la dispoziția lucrătorilor a trusei de prim ajutor și altele.

„La cinci angajatori au fost identificate 11 persoane care prestau activitate fără să aibă întocmit în formă scrisă contract individual de muncă, domeniile de activitate ale angajatorilor sancţionați pentru muncă nedeclarată fiind: construcții (8 persoane); exploatare forestieră (2 persoane); restaurante (1 persoană).”, a adăugat ITM Caraș-Severin.

Purtătorul de cuvânt al ITM Caraș-Severin, Mihaela Aga, precizează că tot în luna octombrie au fost comunicate de către angajatori cinci evenimente care au avut ca urmări tot atâtea cazuri de incapacitate temporară de muncă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se stabilească dacă sunt accidente de muncă sau în afara muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.