Într-o mișcare fără precedent, Direcția Județeană de Drumuri va aloca suma record de 29 de milioane de lei în cadrul ședinței de Consiliu Județean programată pentru 30 ianuarie. Această alocare financiară urmărește să acopere reparațiile amânate pe contractul cadru, unde încă mai rămân disponibile 11 milioane de lei. Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a salutat cu entuziasm această inițiativă, subliniind importanța reparațiilor rutiere.

„Sperăm că în viitoarea ședință va fi aprobată această alocare pentru reparații. Fac un apel către primarii din județ să susțină acest buget, deoarece am acordat o atenție deosebită necesității de a repara infrastructura rutieră”, a declarat Romeo Dunca, șeful CJ Caraș-Severin.

Alți bani pe lângă cele 29 de milioane lei

Romeo Dunca a făcut referire și la semnarea iminentă a contractului pentru drumul Răcășdia-Vrăniuț, dezvăluind că constructorul a fost deja identificat. Cu o ofertă de 14 milioane de lei, cu aproape 25% mai mică decât prețul de pornire de 19 milioane, societatea Maxagro a captat atenția și aprecierea lui Dunca. Acesta a subliniat că economii semnificative vor fi realizate pe acest tronson, mai ales că se vor efectua reparații specifice în urma identificării unor probleme cu materialul introdus conform specificațiilor DALI.

În ceea ce privește alte proiecte, 2 milioane de lei au fost alocate pentru drumul din Ciudanovița, care se află în proces de licitație. De asemenea, se anunță reparații pe drumul Oravița-Brădișor, finalizarea ultimilor 1,6 km dintre Forotic și Comorâște, lucrări de intravilan în Ohabița, precum și extinderea legăturilor extravilane la Apadia și Delinești. Dunca a indicat și alte zone care vor beneficia de intervenții rutiere, precum turnarea de asfalt pe 3 km la Gârnic și la Dezești.

În contextul evoluțiilor recente, a fost semnată autorizația de construire pentru porțiunea Ciuchici-Moldova Nouă de pe DJ 571. Se așteaptă ca, pe 30 ianuarie, să fie aprobată depunerea cererii de finanțare, iar cu toate documentele în regulă, execuția proiectului va putea fi demarată prin intermediul sistemului SICAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.