Contractul pentru proiectarea ultimului dintre cele 4 Loturi ale Drumului de mare viteză DX Lugoj-Filiași (230 km) are câștigător, anunță Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni (de la semnarea contractului) pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului Domașnea-Caransebeș (45 km).

Contractul are o valoare de 22,29 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile. El va putea fi semnat după expirarea perioadei legale de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

Drumul express (DX) Lugoj – Filiași ia locul autostrăzii A6, planificată inițial de Guvernul Boc acum mai bine de 15 ani. Primul câștigator al licitației a fost desemnat încă de acum un an de zile.

Tronsonul de drum expres menționat mai sus este cel mai dificil dintre cele patru având drumul prin munți. După cele 22 de luni de proiectare va urma o altă licitație pentru execuția drumului, împărtiță la fel, pe patru loturi. Așteptările sunt ca în anul 2027 să se poată circula în regim de autostradă pe drumul express dintre Lugoj și Filiași.

Traseul DX Lugoj – Filiași urmează traseul A6, trecând prin patru județe : Timiș, Caras-Severin, Mehedinți și Dolj. Acesta va uni printr-un drum de mare viteză localitățile Lugoj, Caransebes, Baile Herculane, Orșova, Drobeta Turnu-Severin, Strehaia și Filiași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.