Cea de-a treia ediție Reșița Film Festival (3-5 septembrie), curatoriată de echipa TIFF, va avea, în premieră pentru acest festival, proiecții de film în prezența echipelor de realizatori. Programul acestei ediții include filme românești și din spațiul european deja premiate și admirate de publicul din întreaga lume, unele dintre ele fiind prezentate pentru prima oară în partea de vest a țării.

Pentru prima oară, Reșița Film Festival se va desfășura în 3 locații, atât în interior, cât și în exterior. Programul ofertant, realizat de TIFF, cuprinde 10 filme artistice și un documentar. Tot pentru prima oară, festivalul propune publicului întâlniri inspiraționale cu echipele de realizatori a două filme: Complet necunoscuți și După 40 de zile. Octavian Strunilă, actor și regizor, și Valer Dellakeza, actor, vor prezenți la Reșița Film Festival pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri care va avea loc după proiecțiile filmelor pe care le reprezintă.

România sălbatică, cel mai complex și autentic film documentar despre natura României, oferă o combinație spectaculoasă între imagini inedite și muzică compusă special pentru orchestra condusă de Tiberiu Soare. Actorul care dă glas imaginilor este Adrian Titieni, unul dintre cei mai apreciați și prolifici actori din România. 

Un alt succes de public este și filmul Complet necunoscuți, în regia lui Octavian Strunilă, adaptarea românească a celebrului Perfetti Sconosciuti, iar Luca, cel mai recent thriller în regia lui Horațiu Mălăele, se regăsește și el pe lista propusă de organizatori pentru un weekend de filme bune la Reșița.

Neidentificat, în regia lui Bogdan George Apetri, este un thriller care a primit premiul presei străine la cea mai recentă ediție TIFF. Regizorul locuiește și predă la Universitatea Columbia din New York, iar filmul lui este unul dintre cele care au primit recunoaștere la nivel mondial.

Noaptea regilor, în regia lui Philippe Lacote, este o dramă fantastică și unul dintre cele mai bine primite filme ale anului trecut. Cu nu mai puțin de 15 nominalizări și 13 premii câștigate la festivalurile de profil din Veneția, Toronto, Munchen sau Palm Springs, coproducția semnată Franța—Coasta de Fildeș-Canada-Senegal promite să fie una dintre cele mai așteptate proiecții din weekendul de filme de la Reșița.

Programul complet:

CENTRUL CIVIC, ora 20:30

3 sept – Neidentificat, r. Bogdan George Apetri

4 sept – Complet necunoscuți, r. Octavian Strunilă

5 sept – România sălbatică r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache

PARCUL TRICOLORULUI, ora 20:30

3 sept – Luca, r. Horațiu Mălăele

4 sept – Dineu cu vecinii de sus,  r. Cesc Gay

5 sept – Noaptea regilor,  r. Philippe Lacote

PALATUL CULTURAL

3 sept

18:00 – Lecții de persană, r. Vadim Perelman

4 sept

15:30 – Vara lui 1993, r. Carla Simón

18:00 –  După 40 de zile, r. Andrei Gruzsniczki

5 sept

15:30 – Petite Maman, r. Céline Sciamma

18:00 – Căutătorul de vânt, r. Mihai Sofronea

Reșița Film Festival este organizat de Primăria Reșița în colaborare cu Festivalul de Film Transilvania (TIFF) și se înscrie în seria de evenimente „250 de ani de foc nestins la Reșița”. Accesul la proiecții este liber, în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata desfășurării evenimentului. Mai multe detalii se găsesc pe paginile Primăria Reșița și Deschide Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.