Home Evenimente Peştera Comarnic, cea mai frumoasă din Banat, va fi deschisă șapte zile...

Peştera Comarnic, cea mai frumoasă din Banat, va fi deschisă șapte zile din șapte, începând din 1 august

0
144

De la 1 august, Peştera Comarnic – cel mai important obiectiv de pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului – va fi deschisă turiştilor șapte zile din șapte, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul ariei protejate din Caraş-Severin, Nicolae Ifca.

„Începând cu 1 august în permanență vor fi unul sau doi rangeri care vor asigura ghidajul și în timpul săptămânii nu doar în weekend, doar orarul de vizitare trebuie respectat. Pe zi sunt trei intrări începând cu ora 10:30, ora 13:00 şi 15:30. Grupul minim este de cinci persoane. Taxa de vizitare pentru un adult este 20 lei, iar pentru un copil de 10 lei. Pentru asta noi asigurăm cască, lumină şi un pliant informativ. Dacă sunt trei persoane și vor să intre și nu mai vor să aștepte pe alții ca să formeze un grup de minimum cinci persoane, vor achita contravaloarea de 100 de lei și se vor putea bucura de vizită, de toate explicațiile pe care le oferă ghidul. Peștera are o lungime totală de peste 6 km, iar traseul vizitabil este de 1,5 km unde turiştii pot vedea săli, formațiuni, stalactite, stalacmite, coloane şi tot felul de formațiuni la care li s-au dat denumiri și care se aseamănă, dar şi bazine care s-au format natural. Vizita din interiorul peşterii durează aproximativ două ore.”

Nicolae Ifca a mai subliniat că, pentru a ajunge la peşteră, vizitatorii au la dispoziţie patru căi de acces, respectiv: din cartierul Minda al municipiului Reşiţa, prin comuna Iabalcea, de la Anina sau din staţiunea Crivaia.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.