Aproximativ 10% din populaţia eligibilă a judeţului Caraş-Severin a fost vaccinată împotriva COVID-19, în zonă funcţionând 10 centre de imunizare a persoanelor, anunță Agerpres, care citează datele Prefecturii.

„În prezent, conform cifrelor din 2020 furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică, judeţul nostru are o populaţie de 313.956 de locuitori, din care 42.176 au vârsta sub 16 ani. Astfel, din cei 271.780 de cetăţeni eligibili pentru a fi imunizaţi, până în acest moment au fost vaccinate 27.940 de persoane”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Caraş-Severin remis AGERPRES.

Potrivit autorităţilor judeţene, odată cu deschiderea centrelor de vaccinare de la Ezeriş şi de la Slatina-Timiş, în judeţul Caraş-Severin funcţionează zece asemenea centre. De îndată ce numărul de doze va permite, îşi vor începe activitatea şi centrele de vaccinare din localităţile Anina, Băile Herculane şi Oţelu Roşu.

În judeţul Caraş-Severin au ajuns luni 1.878 doze de vaccin produs de Pfizer-BioNTech şi 170 de doze produse de compania Moderna, urmând ca în cursul zilei de marţi să mai fie aduse încă 330 de doze de vaccin Moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.