Guvernul britanic are în plan să introducă o autorizație electronică de călătorie pentru cetățenii europeni și alți cetățeni străini care vizitează regatul, pentru a controla mai bine imigrația, însă nu a clarificat încă ce cost va avea intrarea în țară, scrie Politico.

Ministrul de interne, Priti Patel, a declarat săptămâna aceasta că departamentul său va adopta o legislație pentru a introduce o nouă autorizație electronică de călătorie (ETA), spunând că ea va ajuta guvernul să urmărească cu mai multă precizie numărul de persoane care intră și ies din Marea Britanie. Autorizația se va aplica vizitatorilor fără viză sau statut de imigrare, cu excepția cetățenilor britanici și irlandezi.

Patel a subliniat că multe alte țări au deja sisteme precum ETA, dar a refuzat să clarifice cât ar costa acesta pentru vizitatori. Este de așteptat ca ETA să intre în vigoare până în 2025.

Schema va reflecta sistemul electronic american de autorizație electronică de călătorie (ESTA), care are un cost de 14 dolari per călător. UE va introduce, de asemenea, un program similar, cunoscut sub numele de Sistemul european de informații și autorizații de călătorie (ETIAS), care urmează să fie lansat din 2022 și se va aplica cetățenilor din Marea Britanie cu o taxă de 7 euro.

Planul de a introduce un ETA care să solicite europenilor să se supună procedurilor de verificare electronică înainte de a intra în Marea Britanie a fost prezentat pentru prima dată în cartea albă a imigrației a guvernului, publicată în decembrie 2018 și revizuită în decembrie 2019 înainte de ultimele alegeri generale și din nou în iulie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.