Trei persoane cu dizabilităţi au fost duse cu elicopterul la schi pe vârful Muntelui Mic, într-o acţiune organizată de Caiac SMile din Satu Mare, informează asociaţia, luni, printr-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

„Încă o premieră în România realizată de Caiac SMile: sătmăreanul Ionuţ Stancovici şi echipa asociaţiei sale au dus trei persoane cu dizabilităţi cu elicopterul la schi, în vârful Muntelui Mic. Oamenii cu dizabilităţi pot face orice. Pot cuceri cele mai înalte culmi, la propriu şi la figurat. Au demonstrat-o persoanele speciale care au luat parte la experienţa inedită pregatită de sătmăreanul Ionuţ Stancovici împreună cu echipa sa de la Asociaţia Caiac SMile: heliski la Muntele Mic. Prin acţiunea lor atipică şi curajoasă, desfăşurată sub sloganul «împreună suntem #limitless», ei au dovedit României şi lumii întregi că nu există limite pentru persoanele cu nevoi speciale şi că pot face orice îşi propun”, precizează sursa citată.

Prin această acţiune se doreşte transmitere unui mesaj către persoanele cu dizabilităţi.

„Acţiunea de heleski de la Muntele Mic este un manifesto şi un mesaj puternic pentru toate persoanele cu dizabilităţi din România. Prin intermediul sportului, Asociaţia Caiac SMile transformă dizabilităţile în abilităţi şi temerile în zâmbete. Organizaţia are în desfăşurare chiar în această perioadă proiectul «Tabere de schi adaptat», o extensie a proiectului de anul trecut «Şi oamenii cu dizabilităţi îşi doresc să schieze», însă la o scară mult mai mare: în acest sezon de schi, 1000 de persoane cu nevoi speciale au ajuns să schieze datorită Caiac SMile”, a maia rătat Caiac SMile.

În sezonul de iarnă 2021-2022, Asociaţia Caiac SMile a accesibilizat pârtii din întreaga ţară pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, prin dotarea acestora cu 13 monoschiuri şi a instruit monitorii şi salvamontiştii în vederea folosirii acestora pe pârtiile de la Cavnic, Vatra Dornei, Cluj Napoca, Cheile Grădiştei, Poiana Braşov, Buşteni, Predeal, Păltiniş.

Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, au fost organizate opt tabere de şase zile fiecare. În cadrul fiecărei tabere, cinci persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii lor au învăţat să schieze independent folosind monoschiurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.