Paraziții intestinali sunt o problemă frecventă și neplăcută, care poate afecta sănătatea și calitatea vieții. Trăiesc în interiorul tractului digestiv şi se hrănesc cu substanţele nutritive ale gazdei, provocând simptome precum diaree, greață, vărsături, dureri abdominale, balonare și oboseală. De asemenea, pot slăbi sistemul imunitar și pot favoriza apariția altor boli.

Există multe tratamente medicamentoase pentru eliminarea paraziților intestinali, dar acestea pot avea efecte secundare și pot fi costisitoare. Din fericire, există și remedii naturiste care pot ajuta la combaterea acestor organisme nedorite în mod eficient și sigur.

Unul dintre cele mai cunoscute și recomandate remedii naturiste pentru paraziți este cel cu nucă neagră, pelin și cuișoare. Aceste plante au proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare, care distrug paraziții intestinali și previn reinfectarea.

Ce este nuca neagră?

Nuca neagră este o plantă originară din America de Nord, care are numeroase beneficii pentru sănătate. Coaja verde a nucilor negre este bogată în iod organic și tanini, care au efecte antiseptice, antiinflamatoare și antioxidante. Un tratament paraziţi cu nucă neagră este benefic pentru tratarea infecțiilor bacteriene și fungice, a problemelor pielii, a afecțiunilor tiroidiene și a paraziților intestinali. De asemenea, stimulează sistemul imunitar și curăță sângele de toxine.

Ce este pelinul?

Pelinul este o plantă aromatică cu un gust amar, care crește în zonele temperate din Europa, Asia și Africa. Are proprietăți digestive, carminative, vermifuge și tonice şi este folosit pentru tratarea indigestiei, a balonării, a flatulenței, a colitelor și a paraziților intestinali. De asemenea, pelinul stimulează secreția de bilă și de sucuri gastrice, îmbunătățind astfel digestia și absorbția nutrienților.

Ce sunt cuișoarele?

Cuișoarele sunt mugurii uscați ai unui arbore tropical numit Eugenia caryophyllata, originar din Indonezia. Au un miros puternic și un gust picant, fiind folosite ca aromatizant în alimente și băuturi. Totodată, au proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și analgezice. Cuișoarele sunt folosite pentru tratarea infecțiilor respiratorii, dentare și urinare, a durerilor de cap, a durerilor de dinți și a paraziților intestinali. De asemenea, cuișoarele conțin sesquiterpene, care au efecte anticancerigene.

Schema de tratament deparazitar cu tinctura de nucă neagră, cuişoare şi pelin

Schema de tratament deparazitar este concepută special pentru adulţi şi copiii peste 14 ani şi este compusă din trei produse naturale: tinctura antihelmintică cu nucă neagră, capsule cu cuişoare şi capsule cu pelin. Această schemă de tratament a fost testată şi recomandată de Farmaciştii Anca şi Adrian Ienin şi are rolul de a elimina eficient paraziţii şi viermii intestinali din organism. 

Modul de administrare al tincturii antihelmintice este de două linguriţe pe zi, înainte de masa cu 20 de minute, iar capsulele de pelin şi cuişoare trebuie luat câte două capsule pe zi, tot înainte de masă. Tratamentul se poate administra dimineaţa sau seară. Se va face o cură de 10 zile, 7 zile pauză şi se reia cura de 10 zile. Schema de tratament deparazitar cu tinctura de nucă neagră pelin şi cuişoare poate fi achiziţionata la un preţ avantajos şi este disponibilă pe site-ul Farmaciei Minunate – Minunea Naturii.

Ce alte recomandări sunt utile pentru eliminarea paraziţilor intestinali?

Pentru a elimina paraziții intestinali este important să se respecte o igienă personală riguroasă (spălarea mâinilor după fiecare utilizare a toaletei sau înainte de masă), să se evite consumul de apă sau alimente contaminate (fructe sau legume nespălate), să se evite contactul cu animalele bolnave sau cu persoanele infectate. De asemenea, este recomandat să se consume alimente care ajuta la combaterea paraziților intestinali precum:

  • Usturoiul: are proprietăţi antibacteriene şi antiparazitare puternice şi poate fi consumat crud sau sub formă de capsule
  • Seminţele de dovleac: conţin cucurbitacina care paralizează paraziţii şi îi elimină prin scaun
  • Uleiul de cocos: are acid lauric care distruge membranele celulare ale paraziţilor şi îi ucide
  • Sucul de morcovi: are beta-caroten care stimulează sistemul imunitar şi previne reinfectarea.

În concluzie, tinctura de nucă neagră, pelin şi cuişoare este un remediu naturist eficient pentru eliminarea paraziților intestinali. Are numeroase beneficii pentru sănătate, nu are efecte secundare şi se poate administra cu succes. Pentru a  te convinge, citeşte pelin cuişoare şi nuca neagră păreri. Totuşi, dacă ai probleme medicale sau alergii la una dintre plantele folosite, este recomandat să te consulţi cu un medic înainte să începi tratamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.