Politehnica a fost eliminată de CSM Reşiţa din turul 3 al Cupei României, după 0-2 (0-2) astăzi în Valea Domanului. Golurile reșițenilor au fost marcate de Cornel Ardei şi Nicuşor Fota în prima repriză.

Cu multe modificări, Politehnica Timișoara nu şi-a găsit ritmul în prima parte şi a primit gol foarte devreme. Cornel Ardei a reuşit să reia în poartă din careul mic în urma unui corner în minutul 3. Prima replică notabilă a alb-violeţilor a venit în minutul 21, când şutul lui Milea din interiorul careului a fost deviat în corner. Peste cinci minute Negru a replicat cu un şut peste poartă. Apoi Fota (min. 38) a mărit avantajul Reşiţei cu un şut pe jos din afara careului lângă stâlpul din dreapta lui Isvoranu.

Nu mai puţin de patru modificări au fost efectuate în tabăra Politehnicii înaintea startului părţii secunde. Primele 15-20 de minute ale reprizei a doua au adus şi multe ocazii pentru Pană şi compania, dar nu şi golul. În minutul 54 Bîrnoi a trimis puţin pe lângă bara din dreapta lui Zimmermann. Un minut mai târziu Ignea a reluat în transversală din faţa porţii. Iar peste alte şase minute Silviu Pană a trimis în bara din dreapta portarului, aproape de vinclu. Oaspeţii s-au mai apropiat de buturile lui Isvoranu doar prin lovituri libere de la distanţă, preferând să conserve rezultatul. A rămas final scorul înregistrat încă de la pauză şi alb-violeţii au părăsit Cupa României în acest sezon după un singur meci.

CSM Reşiţa (antrenor Călin Cheregi): Zimmermann (cpt.) – Szijj (69, Bărboianu), Ardei, Rimovecz, Fota – I. Popescu, Breşneni – Curescu (46, Chera), Drăghiceanu (69, S. Velcotă), Negru – Gakou (69, Avramovici). Pe bancă: Căpăţână – Bala, Erhard, Domil, R. Petre.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu – Jurj (46, Oanea), Germinio, Bocşan (cpt.), D. Radu – M. Andone (46, Pană), Tsvetkov, Ignea (69, Ţangulea) – Bryneus (46, Boariu), Ţurcaş, Milea (46, Bîrnoi). Pe bancă: Murariu – A. Mada, Pureca, Plantak.

Următorul joc al timișorenilor va fi în deplasare cu FC Unirea Dej, sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a VII-a a Ligii 2.

„Din păcate am pierdut meciul de Cupă, ne doream să ne calificăm, am plecat din nou de la 0-1 şi din nou după un corner. Când pregătim aceste faze, dăm marcajul om la om, tocmai pentru a avea o responsabilitate mai mare, e ceva incredibil din punctul meu de vedere. Din nou, primul corner, ca la Galaţi, din aceeaşi parte, acelaşi marcaj, acelaşi om pierdut. E absolut incredibil să începi, cred, al treilea meci, de la 0-1. Apoi am încercat să reintrăm în joc, să ne creăm situaţii. Din păcate repriza a doua am avut două bare, ratare cu poarta goală, trei-patru ocazii, şuturi Bîrnoi, respinse de portarul advers sau pe lângă poartă. Nu am avut şansa de a reintra în meci. Era minutul 54 la ratarea lui Alin, care era practic cu poarta goală, marcam atunci şi aveam şanse foarte bune să împingem jocul în prelungiri sau chiar să câştigăm, pentru că echipa gazdă uşor uşor a scăzut ritmul. Probabil din punct de vedere fizic. Apoi bara lui Silviu Pană din minutul 60, mai erau 30 de minute de joc în care puteam să egalăm. Nu a fost să fie, din nou şi neşansă şi indecizie în faţa porţii, în unele momente la anumiţi jucători. E clar că din punctul ăsta de vedere, în faţa porţii, vorba colegului meu, nici cu poarta goală nu reuşim să marcăm, înseamnă că niciodată”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„E prima echipă la care mi se întâmplă acest lucru (n.r. serie atât de lungă fără gol marcat). O serie de meciuri fără gol marcat, dar o serie de meciuri în care ratăm o grămadă de situaţii sau ghinion în unele meciuri, etapa trecută au fost două mingi scoase de pe linia porţii de adversar, dacă marcam cu siguranţă echipa se descătuşa… avea alt moral, altă încredere. Şi practic începem meciurile de la 0-1 sau la prima situaţie primim gol, e şi pentru mine o situaţie incredibilă. Stau şi mă gândesc zi şi noapte, stau să găsesc soluţii, am discutat şi cu jucătorii – căpitanii de echipă, ce sistem s-ar potrivi, să am un feedback şi din partea lor, din păcate nu găsim încă cheia de a marca”, a adăugat Andone.

Despre discuţiile cu suporterii: „Pur şi simplu, aceleaşi întrebări, cu lipsa golurilor, îşi doresc şi ei mai multe acţiuni, mai multe şuturi pe poartă. Din păcate şi cele pe care ni le creăm nu le finalizăm, asta e marea problemă. Le-am mulţumit că au făcut deplasarea, că au fost alături de echipă şi i-am rugat în continuare să fie alături de echipă, indiferent ce va fi, pentru că Poli reprezintă Timişoara, reprezintă Banatul, şi acum, când e un moment foarte foarte greu pentru echipă, poate e cel mai greu din ultimii ani, e nevoie de ei. Fără susţinerea lor şi fără să fie unitate, va fi foarte greu să ieşim din situaţia în care e echipa în momentul de faţă. Eu cred în continuare şi am încredere că împreună, suporteri, oamenii din conducere şi sponsorii care ar trebui să fie lângă echipă, se pot face lucrurile şi pot intra pe un făgaş normal şi echipa să intre într-un urcuş de care e nevoie. Şi primul pas e la Dej… Am pierdut încă un meci, dar încă o dată spun, am venit pentru un proiect, am fost chemat pentru ceva, am lăsat alte lucruri şi alte discuţii pentru a veni şi a încerca să fac treabă la Poli. Împreună să facem lucrurile bine. O să ajungem şi în situaţia în care lucrurile vor fi mai bune. Sunt convins de acest lucru şi chiar dacă traversăm o perioadă grea, am încredere în echipă că poate să joace ceea ce trebuie, să facă rezultatele pe care ni le dorim”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.