Via Transilvanica, proiectul care promovează turismul şi în judeţul Caraş-Severin, a căzut pradă vandalilor. Pe pagina de socializare a proiectului au fost publicate poze în care se pot vedea marcajele distruse pe porțiunea de la drumul național Herculane – Târgu Jiu, care urcă spre Ineleț, transmite Rador.

În plus, s-a încercat și distrugerea unei borne, iar T-urile portocalii au fost răzuite complet de pe scoarța copacilor.

Pentru realizarea proiectului în Caraş-Severin a fost nevoie ca reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa, care a demarat proiectul, să care borne cu elicopterul acolo unde nu era drum, şi au reușit să închirieze o fostă cale ferată pentru a face trecerea din Hunedoara spre Caraș-Severin.

“Ne așteptăm să ia timp până când comunitatea percepe acest drum ca fiind parte din ea, nu un intrus, nu o piază rea. Lucrul acesta se vede acolo unde #drumulcareuneste a împlinit niște ani, unde oamenii au început să îl parcurgă, unde avem părinți de drum și localnicii și-au dat dea seama că ei sunt actorii principali ai acestui proiect. Asimilarea drumului este un proces și durează. Dar totuși, de ce distrugem? Cu multă amărăciune, împărtășim cu voi și lucrurile mai puțin bune, cele dezarmante și alarmante, cum e și vestea pe care v-o aducem astăzi. Niște drumeți ne-au trimis imaginile de mai jos și ne-au spus că marcajele au fost distruse pe porțiunea de la drumul național Herculane – Târgu Jiu, care urcă spre Ineleț, în județul Caraș-Severin. S-a încercat și distrugerea unei borne, iar T-urile portocalii au fost răzuite complet de pe scoarța copacilor. De ce distrugem?Noi sperăm că răspunsul are legătură cu un fel de frică de necunoscut și că Via Transilvanica va primi toate șansele necesare, să devină parte din comunitate, să fie acceptată și iubită. Pentru că atunci când unii distrug și alții reconstruiesc în mod repetat, când unii fac și alții desfac, avem o problemă”, se arată pe pagina de Facebook Via Transilvanica.

Asociaţia Tăşuleasa transmite că va repara şi reconstrui distrugerile provocate pe cel mai lung traseu de drumeţie din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.