O echipă de muncitori a Direcţiei pentru întreţinerea patrimoniului local Reşiţa, care efectuau lucrări de construcţii şi asfaltare pe strada Golului din oraş au descoperit din întâmplare şi din spusele unor cetăţeni din cartier o intrare într-un adăpost antiaerian, inforemează Agenția de presă Rador.

Conform inginerului şef al Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Domeniului Public Local, Ovidiu Apostol, este vorba despre o intrare inundată, aflată la baza Dealului Golului din spatele unui imobil dezafectat, care găzduieşte un tunel din beton. Accesul nu este momentan posibil pentru că apa acumulată din ploi şi infiltraţii nu a mai putut fi drenată şi s-a adunat în galerie. Urmează să fie drenată pentru ca ulterior să se poată intra în tunel.

Ioan Adam, unul din localnicii din cartier, a declarat pentru Radio Reşiţa că tunelul ar fi fost construit în Cel de-al Doilea Război Mondial şi ar avea ieşire în cartierul Valea Domanului, dar nu a fost în el, doar la intrare pentru că pe vremuri accesul a fost ferecat de o uşă masivă din metal, sustrasă în decursul anilor, iar apa s-a adunat din cauza aluviunilor depuse de ploi, nemaiavând pe unde să se evacueze.

În plus, imobilul existent în faţa intrării în adăpost, care obturează într-o oarecare măsură accesul, nelocuit în prezent, a fost construit ilegal, a mai spus Ioan Adam. Tot de la acesta am aflat că, tunelul are aproximativ 2,5 metri înălţime, este din beton şi era uscat, adică puteai intra în el, atunci când s-a mutat dumnealui în cartier în urmă cu vreo 40 de ani, iar un alt vecin de-al său a povestit că se juca în tunel când a fost copil.

Acum, autorităţile locale, ne-a transmis Daniel Călin, şeful Direcţiei de întreţinere a patrimoniului local, se vor documenta să îi afle proprietarul şi urmează să îl cureţe şi mai mult ca sigur va intra în circuitul turistic al urbei ca şi celelalte adăposturi existente în dealurile oraşului.

În apropierea tunelului descoperit vineri, 27 mai, la câţiva zeci de metri distanţă, se află şi adăpostul antiaerian al UCMR-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.