Datorită unui proiect USR adoptat ieri, 11 octombrie, în Parlament, persoanele care au fost condamnate definitiv nu vor mai avea posibilitatea de a candida pentru funcții precum cea de primar, șef de CJ sau consilier local și județean. 
 

Așadar, odată promulgată legea, românii nu vor mai avea în administrația locală persoane condamnate pentru infracțiuni precum: corupție, viol, pornografie infantilă, pedofilie, proxenetism . 

Una dintre inițiatoarele proiectului este deputata USR, Diana Stoica.  

„Proiectul acesta s-a născut din dorința de a proteja copiii și l-am lucrat împreună cu Salvați copiii, după ce am văzut cu toții, anul trecut, cum un primar care a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani, vreme de trei ani, a fost reales într-o funcție. Și zilele acestea, am văzut mare scandal cu un deputat. În lipsa acestei legi, astfel de oameni pot fi în continuare în fruntea comunităților și, mai rău, în fruntea țării. Legea adoptată astăzi, la propunerea USR, stabilește interdicții clare. Violatorii de copii și corupții nu au ce căuta în funcții. Astăzi, s-a auzit o voce clară din Parlament: Fără penali în funcții publice! Legea va merge la promulgare la președinte, sperăm să aibă zero toleranță față de penali și legea să intre cât mai rapid în vigoare”, a declarat Diana Stoica. 

„Legea adoptată azi de Parlament reprezintă un prim pas pe care USR îl face spre curățarea clasei politice. Este de fapt legiferarea normalității în România, o țară ce își pierduse busola sub conducerea vechilor partide. Nu ne vom opri aici. Misiunea noastră este să construim o societate funcțională, o societate în care scara valorilor este respectată, o societate pe a cărei fundații urmașii noștri vor putea construi o țară așa cum ne-o dorim cu toții!”, a declarat președintele USR Dolj, Cezar Drăgoescu. 

Proiectul USR modifică Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale (115/2015) în sensul introducerii interdicției de a depune candidaturi și de a fi alese persoanele condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea.  

USR a votat ieri și pentru proiectul „Fără penali în Parlament” , astfel persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea candida pentru Senat sau Camera Deputaților. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.