Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, s-a aflat azi în vizită de lucru în județul natal, Caraș-Severin. În cursul dimineții, a avut o întâlnire la Instituția Prefectului la care, pe lângă reprezentanți ai CFR și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, au participat și parlamentarii de Caraș Ion Mocioalcă, Silviu Hurduzeu și Marcel Vela, dar și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, și cel al orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu, ultimii doi fiind beneficiarii unei dintre primele decizii pe care Sorin Grindeanu le-a luat după instalarea în funcția de ministru. Este vorba despre descentralizarea proiectelor de variante ocolitoare.
„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, n.r.), în acest moment, nu poate să facă față la câte proiecte sunt deja făcute și ar trebui implementate. Am trimis chiar ieri vreo 30 de adrese către autoritățile locale, ca tot ce ține de variante ocolitoare, adică centuri, să se desfășoare de acum încolo în felul următor: de la proiectare până la execuția efectivă a proiectului este responsabilitatea autorităților locale, iar Ministerul Transporturilor vine și plătește acele lucrări. Nu se poate să faci dezvoltarea infrastructurii de transporturi cu CNAIR – al cărei rost este să facă marile proiecte – pierzându-și timpul cu centuri ocolitoare”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu. Acesta a mai spus că pe lista administrațiilor locale cărora le-a transmis adrese se află și primăriile Reșița și Bocșa: „Pentru Caraș-Severin am semnat două asemenea adrese către Reșița și la Bocșa. Primarii, atât Ioan Popa, cât și Mirel Pascu, știu ce au de făcut, au și un calendar în acest sens. Asta înseamnă descentralizare și răspundere”.
Ministrul Transporturilor a vorbit astăzi la Reșița și despre câteva proiecte de infrastructură care vor demara anul viitor, având asigurată finanțarea. Este vorba despre reabilitarea DN 57 Moravița-Oravița, tronson de drum pe care Sorin Grindeanu l-a catalogat drept o rușine: „Este incredibil ce se întâmplă pe acel drum, de ani de zile. Poate fi catalogat cu ușurință la rușine. Din păcate, s-au făcut anumite lucrări anii trecuți care nu au avut niciun rost. S-a turnat asfalt când, de fapt, problema acestui drum este de structură. În 2022, va intra pe investiții, să se refacă, întrucât covoarele asfaltice în maximum doi ani se duc”. De asemenea, tot anul viitor, vor fi executate reparații și turnări de covoare asfaltice pe Drumul European E70, Caransebeș-Lugoj (centura municipiului Caransebeș) și reparații pe DN 57B Oravița-Bozovici, în zona Marila, unde sunt surpări.