Sâmbătă, 7 mai, polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa au depistat în zona extravilană a comunei Ramna, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, condusă de un bărbat de 46 de ani din comună, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că acesta nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos.

La momentul controlului, conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire care conținea neconcordanțe ale datelor înscrise în aplicația Sumal 2.0, privind fotografiile și numărul de kilometri parcurși de mijlocului de transport de la punctul de încărcare a lemnului până la momentul opririi de către polițiști pentru control, iar polițiștii au constatat că acesta a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire.

În urma măsurătorilor efectuate de către angajații Ocolului Silvic Bocșa Română, s-a stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 3 metri cubi de material lemnos, de diferite specii.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie, reprezentanților silvici.

Bărbatul de 46 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Reamintim faptul că în conformitate cu prevederilor legislative, „constituie contravenții silvice, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie infracțiuni, și se sancționează cu avertisment sau amendă de la 1.000 lei până la 3.000 lei următoarele fapte: a) efectuarea de fotografii ale mijlocului de transport încărcat cu materiale lemnoase, de către transportator, atunci când normele privind circulația materialelor lemnoase, (…), creează această obligație, din care nu se poate distinge/focaliza încărcătura; b) transportul materialelor lemnoase fără fotografiile mijlocului de transport încărcat cu materiale lemnoase, atunci când normele privind circulația materialelor lemnoase, (…), instituie această obligație; c) utilizarea tipurilor de pastă/cerneală termosensibilă sau care se poate șterge ușor prin mijloace mecanice, la completarea avizelor de însoțire în format letric.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.