George Simion, liderul partidului auto-proclamat patriotic AUR, l-a confundat miercuri în plenul Parlamentului pe poetul național Mihai Eminescu cu un obscur poet băcăuan pe nume Marian Bamboi.

În discursul său care s-a vrut vitriolant la adresa guvernului, Simion a citat câteva presupuse versuri pe care i le-a atribuit lui Mihai Eminescu, dar care sunt semnate de fapt de Marian Bamboi.

Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine votului de astăzi, votului vostru, pentru că noi nu votăm pentru împrumuturi”, a spus Simion de la tribuna Parlamentului, declamând apoi următoarele versuri:

„De ani și ani cădeți în hău, nimic nu vă mai merge/Rușine să vă fie în veac că v-ați trădat străbunii/De parcă n-ați fi pui de dac, ci rude-ați fi cu hunii”. Versurile fac parte din poezia ”Eminescu răsucindu-se în mormânt” de Marian Bamboi.

George Simion se prezintă drept un apărător al valorilor tradiționale ale neamului românesc. El a absolvit colegiul Gheorghe Lazăr din București și facultatea de Administrație a Universității din București. (vezi aici video, minutul 50)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.