Polițiștii din Caraș-Severin au desfășurat în weekendul trecut, acțiuni de amploare pe raza județului și au acordat aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat voit sau nu legea. 

Acțiunea nu a rămas fără „roade”. Așadar, pentru abaterile constatate de polițiștii rutieri, au fost aplicate 491 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea 231 pentru încălcarea limitelor legale de viteză impuse.  

Un număr de 50 de permise de conducere și certificate de înmatriculare au fost reținute, respectiv retrase. 

Ignorarea utilității purtării centurii de siguranță a fost motivul pentru care 53 de conducători auto, dar și patru pasageri au sancționați. 

Cei care au depășit cu zeci de km limita legală de viteză, cu peste 50 km/h, respectiv cu peste 70 km/h, au avut parte nu doar de sancțiuni contravenționale, ci și de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

În cadrul acțiunii de tipul „Truck&Bus” au fost vizate și verificate aproape 100 de autovehiculele de transport public de persoane, printre care 25 au fost de transport elevi. Sancțiunile contravenționale aplicate au fost în număr de 49, și s-au lăsat cu retragerea a cinci certificate de înmatriculare și suspendarea a trei permise de conducere. 

Calendarul de operațiuni Roadpol prevede organizarea de acțiuni de tipul „Truck&Bus” pe întreg parcursul acestei săptămâni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.