Aproape jumătate din populația județului Caraș-Severin suferă de o boală cronică, rezultă din studiul realizat de către Direcția de Sănătate Publică, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Reșița.

Bolile cardiovasculare și diabetul zaharat sunt în top, dar s-a observat o creștere majoră a cazurilor de tulburări mentale.

”În analiza realizată de către specialiști instituției noastre s-a constatat faptul că aproximativ 50% din populația județului este bolnavă de cel puțin o boală cronică. Predominant, în analiza făcută de către noi, am constatat că se menține aceeași situație ca la nivelul începutului de studiu și anume anul 2018 cu privire la bolile cardiovasculare, bolile cerebro vasculare, diabetul zaharat. Bolile mintale sunt într-o ascendență fapt pentru care în județul nostru Direcția de Sănătate Publică Caraș – Severin a luat legătura și a întreprins mai multe măsuri cu medicii specialiști pentru stoparea îmbolnăvirii persoanelor de aceste boli.

Acest indicator de creștere a bolilor mintale se identifică și prin faptul că în ultima perioadă de timp tot mai mulți pacienți se adresează medicilor , de unde a crescut și incidența pe bolile psihice. Dacă în urmă cu cinci ani populația județului nu se adresa medicului specialist acum constatăm că sunt foarte multe persoane care o fac și este îmbucurător pentru noi că în acest fel putem să oprim acest indicator de creștere”, a spus directorul instituției, Dănilă Miloș.

Dacă în 2018 numărul cărășenilor cu probleme psihice era de peste 4900, în prezent sunt peste 9200 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.