Dacă trebuie să porți ochelari de vedere, indiferent de motivul pentru care îi vei purta, s-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi care să te ajute să te acomodezi cu noul tău accesoriu, dar și să înțelegi că purtarea ochelarilor poate fi o schimbare provocatoare pentru tine. Pe lângă faptul că aspectul tău va fi modificat din punct de vedere fizic, s-ar putea să experimentezi și anumite senzații noi, care vor trece pe măsură ce te vei obișnui cu purtarea ochelarilor. Iată așadar 5 sfaturi utile, în cazul în care porți ochelari pentru prima dată.

Nu te speria de noile senzații apărute

Cu toate că vei trece printr-o consultație specializată precum se întâmplă la OptyU Tmisoara și ochelarii tăi vor fi făcuți în funcție de dioptriile de care ai nevoie, s-ar putea să experimentezi anumite senzații pe care nu le mai experimentat până acum.

Aceste senzații pot include oboseala ochilor, ușoare amețeli, dureri de cap sau chiar senzație de greață.

Însă, nu trebuie să îți faci griji, pentru că aceste simptome sunt normale și este un semn al faptului că ochii tăi încep să se adapteze la lentilele prescrise.

Utilizându -în mod regulat simptomele vor dispărea, în mare parte după câteva zile, așadar nu renunța să îi porți.

Alegeți ramele potrivite

Ramele ar trebui să fie adaptate nu doar fizionomiei tale dar și stilului de viață și chiar personalității pe care o ai.

Așadar atunci când îți alegi ramele ia în considerare toate aceste lucruri și alegeți inclusiv culoarea ramelor în funcție de culoarea ochilor, a părului sau nuanța pielii.

Asigură-te că ochelarii tăi sunt confortabili

Atunci când vei fi nevoit să porți ochelari zilnic este foarte important să ții cont de greutatea acestora dar și de felul în care te simți purtandu-i.

Dacă spre exemplu aceștia te strâng în spatele urechilor sau nu se așează în mod corect pe nas și simți o presiune mult prea mare s-ar putea să ai nevoie de o pereche de ochelari diferită.

Alege rame de calitate care să reziste la utilizarea constantă dar care să nu îți fie inconfortabile.

Curăță lentilele în fiecare zi

Scopul lentilelor este de a-ți oferi o vizibilitate mult mai bună, astfel că trebuie să te asiguri că acestea nu sunt murdare.

Curăță-le în mod regulat pentru a-ți menține claritatea vederii, folosindu-te de soluții speciale pentru lentile sau de orice alte produse special concepute în acest sens.

Manevrează-ți ochelarii cu atenție

Cu toate că îți dorești să achiziționezi ochelari de calitate, care să reziste în timp, va trebui să te asiguri că îi vei manevra cu atenție, în special atunci când îi dai jos.

Folosește-ți ambele mâini pentru a nu slăbi brațele ochelarilor sau a crește riscul de a se rupe.

Mai mult decât atât păstrează-i în toc atunci când nu îi folosești și nu îi dispune pe cap pentru că s-ar putea să deformezi ramele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.