Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, şaptesprezece cetăţeni din India şi Afganistan care au trecut ilegal din Serbia şi urmau să fie transportați către vestul Europei. În acţiunea ilegală, cei în cauză au fost sprijiniţi de un cetăţean român şi patru afgani.

În data de 20.07.2022, în jurul orei 21.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița, judeţul Caraș-Severin, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, între localitățile Grădinari și Comorâște, pe DN57, a fost oprit un microbuz condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate șaptesprezece persoane. Ulterior, alte patru persoane au fost depistate de către polițiștii de frontieră, ascunse în vegetație, pe aceeași cale de comunicație.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Oravița, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din India şi Afganistan, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, declarând ca au venit din Serbia si intenţionau să ajungă într-o ţară din spațiul Schengen. De asemenea, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că cele patru persoane depistate ascunse în vegetaţie, cetăţeni afgani, au desfăşurat şi activităţi de îndrumare şi transport pentru cele şaptesprezece persoane din mijlocul de transport.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru conducătorul autovehiculului și cei patru cetăţeni afgani, aceștia fiind reținuţi pentru douăzeci și patru de ore. În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Totodată, reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.