Inima, organul fără de care nu putem supraviețui, este atât de complex și fascinant, încât ar trebui să aflăm câteva informații despre ea. Imaginează-ți că inima bate de 70 de ori pe minut. Gândește-te ce efort titanic depune. Inima, acest organ fascinant care ne menține în viață. Muncește pentru noi 24 de ore din 24. Imaginează-ți cât de greu îi este, iar noi, de multe ori, nici măcar nu o ajutăm. Să aflăm câteva detalii interesante despre inimă, pe care este posibil să le cunoști. Dacă așa este, este ocazia suplimentară să ți le reamintești. Dacă nu le cunoști, te invităm să te bucuri de informațiile noi acumulate.

  1. Îți poți imagina că inima bate de peste 100.000 de ori într-o zi? Da, chiar așa se întâmplă. 
  2. Dar că în timpul unei vieți de 70 de ani, bate de aproximativ 2 miliarde și jumătate de ori?
  3. Primul transplant de inimă de la om la om a avut loc în 1967, pe 3 decembrie, dar din nefericire, pacientul a trăit doar 18 zile după intervenția chirurgicală. 
  4. Excesul de kilograme dăunează inimii, indiferent de vârstă. 
  5. Prima intervenție chirurgicală pe cord deschis a avut loc în 1893 și a fost efectuată de Daniel Hale Williams, primul medic cardiolog de culoare, printre puținii medici de culoare din acea vreme.
  6. Conform unui studiu, se pare că majoritatea infarctelor au loc într-o zi de luni. Stresul legat de locul de muncă să fie cauza?
  7. Inima unui adult bate de aproximativ 70 de ori pe minut.
  8. Inima este localizată în centrul pieptului, ușor spre stânga.
  9. Inima începe să bată la 4 săptămâni de la concepție. 
  10. Inima unei femei bate de aproximativ 78 de ori pe minut, în timp ce a unui bărbat de 70 de ori.
  11. Râsul este benefic pentru inimă, relaxează organismul, dar și psihicul.
  12. Inima pompează 280 de litri de sânge prin tot organismul în fiecare oră.
  13. Când facem exerciții fizice, inima bate mai repede pentru a pompa mai mult sânge către organism și mușchi.
  14. Când te odihnești, sângelui îi ia 6 secunde să circule de la inimă la plămâni și invers, 8 secunde să se ducă la creier și înapoi și 16 secunde pentru a circula către degetele picioarelor și înapoi.
  15. Stresul și anxietatea sunt cunoscute ca fiind principalele cauze ale unui puls crescut al inimii.
  16. Știai că stetoscopul a fost inventat pentru că era jenant pentru un medic să asculte inima unei femei cu urechea?
  17. Pentru a se realiza un transplant de inimă, medicii au la dispoziție între 4-6 ore. Dacă se depășește acest interval, inima ce trebuie transplantată devine nefolositoare.

      Minunată este inima. Și nu doar ea, ci întreg organismul. Procesele care au loc în interiorul organismului nostru sunt de-a dreptul fascinante. 

        Inima merită îngrijită printr-un stil de viață sănătos, iar asta include adăugarea zilnică a exercițiilor fizice în rutina noastră, un consum ridicat de legume și fructe, dar și multe zâmbete. 

          Să încercăm să evităm apariția bolilor de inimă, dar în cazul în care unele simptome îți trezesc suspiciuni ale unei îmbolnăviri, este indicat să te adresezi medicilor specialiști de la centrul medical Profilaxia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.