În cadrul activităților desfășurate de polițiștii de la IPJ Caraș-Severin, aproape 300 de persoane au fost identificate și verificate, iar peste 220 de autovehicule au fost supuse controlului. Au avut loc inspecții la 2 societăți comerciale și 2 agenți de securitate. În urma constatării neregulilor, au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 30.000 de lei.

Dintre acestea, 124 au fost pentru încălcări ale regulilor de circulație pe drumurile publice, 9 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și alte 2 în domeniul silvic. De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni legate de regimul circulației rutiere, din care 3 au implicat conducerea sub influența alcoolului. Ca măsuri complementare, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost confiscate 2,35 metri cubi de material lemnos.

Trei șoferi sub influența alcoolului

În ceea ce privește faptele penale, se remarcă cazurile a trei șoferi surprinși conducând sub influența alcoolului, precum și al unui conducător auto care circula fără permis și cu autoturismul neînmatriculat.

Astfel, pe DJ 581, un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost prins conducând sub influența alcoolului, cu o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt caz a avut loc în Reșița, unde un bărbat în vârstă de 65 de ani a provocat un accident pe Bulevardul Muncii, după care s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în Reșița, un alt șofer în vârstă de 41 de ani a fost testat pe strada Liliacului, prezentând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toți cei trei au fost duși la spital pentru recoltarea de probe biologice, fiind întocmite dosare penale.

În localitatea Bocșa, pe strada Țarcului, a fost oprit autoturismul condus de un localnic în vârstă de 40 de ani, iar polițiștii au constatat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat și autoturismul neînmatriculat. Acesta a fost înregistrat cu dosar penal pentru cele două infracțiuni, iar cercetările sunt în desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.